Publicat 29/3/2020 11:43:10 +02:00CET

Pimec titlla les mesures del Govern de "improvisades i de nul·la sensibilitat empresarial"

Una dona protegida amb una mascarilla passa al costat d'un aparador d'una botiga tancada durant el novè dia laborable des que es va decretar l'estat d'alarma al país a conseqüència del coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 26 de març de 20
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

Pimec ha criticat les mesures del Govern central per limitar la mobilitat d'activitats no essencials i que les empreses hagin d'avançar el pagament de 15 dies del permís retribuït recuperable, i ha titllat la mesura de "improvisada, poc responsable i de nul·la sensibilitat empresarial".

En un comunicat aquest diumenge, la patronal ha retret que aquest tipus de mesures manquen de seguretat jurídica: "No sortirem bé d'aquesta crisi i condicionarem de manera preocupant al nostre futur econòmic".

Ha sostingut que el fet que la mesura s'hagi anunciat un dissabte a la tarda i sigui d'obligat compliment a partir del dilluns "demostra la improvisació i impossibilita la capacitat de reacció i d'organització de les empreses".

Pimec considera que "hagués estat millor decretar dues setmanes de vacances, ja que recuperar aquestes hores serà molt complicat per a moltes empreses" i ha alertat de la situació de fallida econòmica en què es trobaran moltes empreses, que al seu judici s'agreujarà en les properes dues setmanes.

La patronal espera que l'obligació d'establir un permís retribuït als treballadors "no hauria de contemplar-se en els casos en què l'empresa es vegi obligada a efectuar un ERTO" i ha criticat que crea inseguretat jurídica amb els expedients de regulació temporal d'ocupació presentats durant aquesta setmana i que l'administració tenia 5 dies per aprovar-los o no.

Pimec ha demanat que es contemplin "possibles compensacions als autònoms i les pimes que hauran d'avançar uns diners que ara no tenen" per dur a terme aquesta mesura.