Publicat 19/8/2019 15:09:09 +02:00CET

Pimec reclama activar el Consell de Treball Autònom de Catalunya

El president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps, en roda de premsa
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps, ha reclamat activar el Consell de Treball Autònom de Catalunya per dissenyar una política pública d'impuls i suport per als autònoms que responguin les "necessitats reals del sector", ha informat Pimec en un comunicat aquest dilluns.

Segons dades ofertes per l'Observatori del Treball i Model Proactiu, basats en la Tresoreria General de la Seguretat Social, el nombre d'afiliats per compte propi a Catalunya ha crescut un 0,7% al juny, la qual cosa representa un augment de 4.110 persones respecte a març.

Encara així, l'afiliació catalana representa un 15,9%, amb un total de 556.048 persones, la qual cosa suposa menys del 17% enfront de la resta del conjunt estatal.

El nombre d'autònoms per compte propi ha caigut un 0,3% respecte a 2018, la qual cosa en termes anuals porta a una "evolució descendent" en relació a l'exercici de l'any anterior en el conjunt d'Espanya.

Camps ha assegurat que aquestes xifres representen un dibuix que "sembla mostrar un procés de moderació" en la marxa del treball autònom a Catalunya que obliga a realitzar polítiques actives.