Publicat 22/2/2019 15:26:07CET

Pimec detecta que 450 pimes lleidatanes paguen en excés l'impost de societats

Foto de recurs
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

LLEIDA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La patronal catalana Pimec ha detectat que 450 pimes lleidatanes paguen en excés l'impost de societats i que podrien estalviar-se "milers d'euros".

Pimec ha assegurat aquest divendres en un comunicat que un 90% de les empreses desconeixen les deduccions fiscals que hi ha en les activitats d'investigació, desenvolupament i innovació, unes ajudes que va introduir el Govern central per millorar la competitivitat empresarial.

Segons Pimec, aquestes ajudes no només tenen a veure amb la innovació tecnolgica perqu també fan referncia a la innovació de productes i processos i, fins i tot, permeten deduir hores de personal, subcontractacions i collaboracions externes, i patents i prototips, entre d'altres.

La patronal assenyala que aquests incentius fiscals poden arribar a suposar fins a un 59% d'estalvi en l'impost de societats i apunta que moltes de les pimes lleidatanes o bé no estan aplicant les deduccions o bé no ho estan fent correctament.

L'entitat acompanyar totes aquelles petites i mitjanes empreses de Lleida que generin nous productes o que introdueixin millores en alguna part dels seus processos productius, identificar totes aquelles activitats susceptibles de deducció i generar tota la documentació necessria per garantir la seguretat davant de l'administració pública.