Publicat 6/5/2019 15:00:40CET

Pimec destaca el descens a Catalunya i a tot Espanya de l'atur i que puja l'afiliació

El president de Pimec, Josep González
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

Pimec ha destacat aquest dilluns que l'atur hagi baixat a l'abril a Catalunya i a tot Espanya, que hagi augmentat l'afiliació a la Seguretat Social i que s'hagi recollit "l'efecte positiu" de la Setmana Santa.

La patronal presidida per Josep González subratlla també en un comunicat que l'atur va disminuir respecte al mes de març en tots els sectors i a totes les demarcacions.

El nombre d'aturats registrats a Catalunya va baixar en 14.142 persones a l'abril, la qual cosa suposa un descens del 3,57% respecte al març i situa el total de desocupats en 381.598; i els afiliats són 3,44 milions, un 2,75% més que fa un any.

Pimec valora especialment que la disminució interanual de desocupats "continua sent elevada" i afecta tots els sectors d'activitat, entre els quals destaca l'agricultura, la construcció i la indústria a Catalunya.

Pimec afirma que es van complint les seves expectatives, i demana al govern que sorgeixi de les eleccions generals que faci polítiques per "dinamitzar l'economia productiva i, especialment, la indústria", per continuar creant ocupació.