Publicat 12/4/2019 15:14:24 +02:00CET

Pimec demana reduir la dependència del petroli i augmentar el pes de l'electricitat

Presentación del preacuerdo de representatividad empresarial de la Generalitat de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Pimec ha demanat reduir la dependncia dels derivats del petroli i augmentar el pes de l'electricitat en la despesa energtica, a més d'actuar "de manera ferma" per rebaixar els preus de l'electricitat.

En un comunicat, la patronal ha valorat així les dades definitives de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya, que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que han situat la taxa interanual a Catalunya en l'1,4% aquest mes de mar, tres dcimes més que el mes anterior.

L'organització liderada per Josep González ha destacat la "forta incidncia" en l'evolució de l'IPC dels preus de l'energia i ha alertat que són els més alts a nivell europeu per a la producció de les pimes.

Pimec ha assenyalat que l'augment de l'IPC que s'ha registrat a Catalunya i al conjunt d'Espanya, on ha pujat fins a l'1,3% --dues dcimes més alta que la que es va registrar en el mes anterior--, est "directament relacionat" amb els comportaments de productes energtics, la gasolina i l'electricitat: els carburants i els combustibles han registrat una ala de preu del 6,3% respecte a l'any anterior i la calefacció, llum i distribució de l'aigua un 3,1% més.

Ha ressaltat que sense la incidncia dels productes energtics ni els aliments sense elaborar, la inflació subjacent continua en uns registres més moderats, com en el mes de febrer: al 0,8% a Catalunya i al 0,7% a Espanya.