Publicat 4/2/2020 17:46:49 +01:00CET

Pimec demana al Parlament impulsar un pacte d'acció al món rural

El president de Pimec, Josep González; el president de Pimec Tarragona, Jordi Ciuraneta, i el president de Pimec Agroalimentaria, David Coll, en roda de premsa, Tarragona (Catalunya), 4 de febrer del 2020.
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

Pimec ha demanat al Parlament impulsar un Pacte Nacional d'Acció al Món Rural que enforteixi el sector primari, faci front a la despoblació de les zones rurals i aposti per la cohesió territorial.

Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el president de Pimec, Josep González, després de constituir a Tarragona la Taula per a l'Acció Rural, la qual conformen empresaris de diferents sectors i territoris de Catalunya, ha informat en un comunicat.

Segons la patronal, aquest grup neix "davant la falta de resposta i sensibilitat de l'administració cap al món rural i la falta d'estratègia al territori", la qual cosa, al seu judici, s'ha evidenciat després dels incendis de la Ribera d'Ebre (Tarragona) i els efectes del pas de la borrasca Gloria.

Aquesta taula dona continuïtat al Pla 2/15 per al món rural, que ja compta amb 77 entitats públiques i privades adherides des que va néixer l'estiu passat.

Durant aquest temps, s'ha treballat en propostes per impulsar l'entorn rural i forestal, reactivar l'activitat econòmica i evitar que es posi en perill la sostenibilitat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.