Actualitzat 13/12/2023 11:13

Pimec constata un augment del català en les empreses, en què les petites són les que més el fan servir

Archivo - El president de Pimec, Antoni Cañete
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

Un estudi de Pimec assegura que l'ús del català ha augmentat un 17,1% respecte a l'any 2012 en les empreses, on el 46,4% afirma fer servir aquest idioma amb els clients, i en què les petites corporacions són les que més el fan servir en comparació amb les grans.

La patronal ha publicat aquest dimecres l'estudi 'L'ús habitual del català en les pimes', basat en els resultats d'una consulta a les empreses, que també indica que el català és la llengua que més es fa servir a Catalunya a l'hora de comunicar-se amb els clients, segons ha manifestat el 46,4%.

"No obstant això, un gruix important de les empreses --el 43,6%-- adapten la comunicació directament a la llengua que fa servir el client, amb la qual cosa es demostra la importància de la flexibilitat lingüística per part del teixit empresarial", afegeixen en un comunicat.

L'estudi, elaborat en col·laboració amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat, assenyala que prop del 75% de les empreses té el web en català i el 65% publica algun contingut per les xarxes socials en aquest idioma.

Per grandària empresarial, com més augmenta la grandària de l'empresa, "menys ús del català es fa": la comunicació amb els clients passa del 55,15% en les empreses sense assalariats al 37,1% en les grans empreses.

Així mateix, les microempreses i les empreses sense treballadors són les que més empren el català en els materials comunicatius.

PER TERRITORIS

Girona i Lleida tenen percentatges més alts d'ús del català, amb un 65% i 63,5% respectivament, mentre que les empreses de la província i la ciutat de Barcelona són les que tenen un percentatge més gran d'empreses que adapten la llengua de comunicació a la del client, entre el 50% i el 60%.

L'estudi també analitza l'evolució de l'ús del català en el temps fent una comparativa entre els anys 2012 i 2023, que explica que ha augmentat un 17,1% respecte a l'any 2012; i que el 70,3% consideren que l'ús del català s'ha mantingut igual en els darrers anys, respecte al 52,1% del 2012.

Finalment, el 59,3% de les empreses enquestades percep beneficis en l'ús del català, tot i que la percepció dels avantatges ha disminuït lleugerament, indica l'informe de Pimec.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés