Publicat 31/7/2019 17:00:05 +02:00CET

Pimec celebra el model d'FP Dual que reconeix el paper formatiu de les empreses

Imagen de recurso de alumnbos de FP
FACEBOOK CONSELLERIA EDUCACIÓN - Archivo

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

Pimec ha celebrat aquest dimecres les bases del nou model català de Formació professional Dual (FP) que reconeixerà el paper formatiu de les empreses en centres educatius, ha informat la patronal en un comunicat.

La Comissió rectora del sistema de formació i qualificació professionals, de la qual Pimec forma part, ha aprovat un nou model d'FP Dual, una Estratègia catalana de formació i qualificació professionals, i ha donat llum verda a nou mesures per a l'impuls del sistema de formació i qualificació professional de Catalunya.

D'aquesta manera, els departaments competents en matèria de formació professional hauran d'adaptar les normatives a les bases del model i publicar-les el 2020, entre les quals destaquen la tasca de les empreses i dels centres educatius per dissenyar un pla en què l'alumne desenvolupi activitats dins del sector.

A més, s'introduiran elements de flexibilitat perquè s'adaptin a les necessitats de l'alumne i a les de les empreses, i s'incorporarà la figura de la 'Tutoria Mancomunada' per ajudar a la coordinació entre tots dos actors, "incidint així en la consolidació d'un model FP Dual per a Catalunya".

Pimec ha puntualitzat que el desenvolupament del model només serà possible si s'estableixen les condicions reals que estimulin la iniciativa i la implicació de les empreses, "amb suficients recursos humans i econòmics", així com la posada en marxa de l'Agència pública de formació i qualificació professionals de Catalunya.