Publicat 17/3/2019 14:01:48 +01:00CET

Una pime catalana investiga una teràpia per a l'infart basada en el sistema cardíac d'un peix

Una pime catalana investiga una terpia per a l'infart basada en el sistema car
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

La pime catalana ZeClinics ha investigat el desenvolupament de noves terpies per al tractament de malalties cardíaques com l'infart basant-se en el sistema cardíac del peix zebra, l'espcie que té la capacitat de regenerar el teixit del seu cor.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement ha informat que l'empresa catalana ha estudiat aquesta peculiaritat d'aquesta espcie de peix i com replicar-ho en els humans com a alternativa al trasplantament.

Per a aquest projecte, ZeClinics ha rebut el suport d'Acció, a través del programa d'ajudes Nuclis d'R + D Empresarial Internacionals, que impulsen projectes empresarials d'R + D entre empreses catalanes i un soci internacional.

En concret, s'ha concedit a l'empresa catalana una ajuda de 146.000 per realitzar aquesta investigació, per la qual collabora amb un equip de científics de l'organització d'investigació alemanya Taros Chemicals, amb seu en Dortmund.

El director general de ZeClinics, Davide D'Amico, ha assegurat que "els humans també tenen aquesta capacitat de regeneració, per els mecanismes moleculars que la facilitarien no es troben actius, probablement per motius evolutius".

A partir d'aquesta característica ZeClinics investiga la millor manera d'activar aquests mecanismes en humans de forma controlada, i l'objectiu final del projecte és el descobriment de frmacs per al tractament de patologies cardíaques.