Publicat 27/9/2019 14:57:24 +02:00CET

Pierre (Glovo) defensa que el seu model no destrueix llocs de treball: "Hem donat servei a una demanda global"

Oscar Pierre, fundador i CEO de Glovo
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Considera que una regulació "molt agressiva" a Espanya provocaria que invertissin més en altres països

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de Glovo, Oscar Pierre, ha defensat aquest divendres que el model de la companyia barcelonina no destrueix llocs de treball perquè el seu servei consisteix en una nova línia d'activitat: "Hem donat servei a una demanda global, havia de passar amb o sense Glovo".

Així ho ha destacat aquest divendres durant la taula rodona 'Digitalización, flexibilidad y mercado laboral: el futuro del empleo y las plataformas digitales', en la qual també han intervingut el cap de polítiques públiques de la companyia, Miguel Ferrer, i el soci fundador de Crea Inversión, Marc Murtra.

Pierre ha sostingut que en quatre anys la companyia ha creat 1.500 llocs de treball, majoritàriament amb persones altament qualificades, mentre que Ferrer ha sostingut que els 7.500 missatgers que té Glovo a Espanya no venen d'un sector concret, com la logística, "la qual cosa indica que sectors com aquest tampoc no han deixat de créixer i rebutja el mantra de la destrucció d'ocupació".

REUNIÓ AMB EL GOVERN CENTRAL

El fundador de Glovo ha explicat que durant la reunió que van mantenir fa dues setmanes amb la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va veure una actitud força positiva del Govern central.

"Defensaven que el marc regulatori ja permet flexibilitat, i Glovo defensa un altre model de flexibilitat. Crec que ells van fer 'shock' que es tracta d'una cosa nova. Va ser una actitud força positiva", ha detallat.

Pierre, que s'ha declarat optimista amb el futur del conflicte laboral, ha lamentat que es judicialitzi i ha augurat que a partir d'ara començarà el diàleg per flexibilitzar el marc regulatori.

JUDICIS

Preguntat per les conseqüències d'unes eventuals sentències en contra del model laboral de Glovo, Pierre ha explicat que compliran amb "el que calgui".

Ha insistit que continuaran lluitant pel model laboral que defensen complint la llei i, si cal, ha afegit, adaptaran el seu model.

També ha assenyalat que una regulació "molt agressiva" a Espanya no els anirà bé en un futur i ha alertat que això provocaria que invertissin més en altres països.

"AUTOEMPRENDEDOR"

Per la seva banda, Ferrer també ha lamentat que existeix una estigmatització del treball autònom per la sensació estesa d'inseguretat i precarietat que comporta aquesta modalitat de treball, quan a Espanya, tot allò relacionat amb la cotització a la Seguretat Social, "és d'allò més avançat".

Ferrer ha explicat que el model de Glovo es compara amb la figura de l''autoemprendedor' que han creat a França i que, segons ell, consisteix en una forma híbrida d'autònom i assalariat que a mesura que hi ha més relació l'autònom adquireix una carta de drets.

Alguns altres dels models que ha destacat la companyia és un decret que el Govern d'Itàlia va aprovar fa un mes que manté la figura del treballador autònom però juntament amb un seguit de drets, com un salari mínim l'hora garantit.

"MÉS FLEXIBILITAT"

Per la seva banda, Murtra ha sostingut que la regulació actual va més lenta que les noves modalitats de treball i ha destacat que el fet de portar sempre un mòbil al damunt ja necessita una flexibilitat que la regulació no té.

"La seguretat social i els costos laborals han d'estar assumits per tot el sistema. Seria demencial que unes companyies paguin seguretat social i d'altres no", ha afegit.

Murtra ha defensat que "sense fer trampes" i complint amb les mateixes normes per a tothom s'adapti la regulació laboral a Espanya perquè puguin operar plataformes que operen a la resta del món.