Actualitzat 25/06/2024 11:02

El PIB va créixer un 0,8% fins al març i es va impulsar un 2,5% interanual

Archivo - Monedes i bitllets d'euro
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

L'economia espanyola va créixer un 0,8% el primer trimestre, una dècima més de l'esperat i també una dècima per sobre del que ho va fer el quart trimestre del 2023, segons les dades de Comptabilitat Nacional publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així mateix, l'economia espanyola va accelerar quatre dècimes el seu augment interanual el primer quart de l'any, fins al 2,5%, després que aquesta taxa també es va situar una dècima per sobre de la dada avançada a finals d'abril per l'organisme estadístic.

La demanda espanyola va aportar 2,3 punts al creixement interanual del PIB, la contribució més alta des de l'estiu del 2022, mentre que la demanda externa va aportar dues dècimes. Per la seva banda, el creixement trimestral del PIB en un 0,8% es va basar fonamentalment en el sector exterior, que va sumar cinc de les vuit dècimes.

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha destacat que l'augment trimestral de l'economia espanyola en un 0,8% és l'increment trimestral més gran del PIB en gairebé dos anys. En concret, segons la sèrie de l'INE, no es registrava un augment trimestral tan elevat del PIB des del segon trimestre del 2022.

Per la seva banda, l'increment interanual del 2,5% registrat el primer quart de l'any és el més pronunciat des del primer trimestre del 2023, quan va créixer a una taxa del 4%.

"L'economia espanyola creix a més ritme que les principals economies europees, creant més ocupació i de més qualitat, millorant el poder adquisitiu de les famílies, impulsant les inversions productives i reforçant la competitivitat de les nostres empreses", ha ressaltat Cuerpo.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés