Actualitzat 30/09/2019 15:39 CET

El PIB va créixer un 0,4% en el segon trimestre, una dècima menys i el ritme més reduït en tres anys

- EPDATA

MADRID, 30 Set. (EUROPA PRESS) -

L'economia espanyola va créixer un 0,4% en el segon trimestre, una dècima menys que en el precedent i també una dècima menys del que va avançar a finals de juliol. És el ritme de creixement trimestral més reduït en tres anys, segons la comptabilitat nacional que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En termes interanuals, el PIB va avançar un 2% en el segon trimestre, dues dècimes menys que en el primer. L'INE va revisar recentment les sèries del PIB en el marc de la 'Revisió Estadística 2019', amb efectes generalment negatius, perquè bona part de les dades de creixement van ser revisades a la baixa.

La desacceleració trimestral en el creixement del PIB va ser conseqüència d'un augment inferior del consum, que només va avançar un 0,1%, dues dècimes menys que en el trimestre precedent, després d'estancar-se el consum de les llars i reduir-se el ritme de creixement de la despesa pública, des del 0,5% al 0,4%.

Per la seva banda, la formació bruta de capital fix (inversió) va retrocedir un 0,2%, davant l'avanç de l'1,4% que es va experimentar en el primer trimestre.

El PIB també va prémer una mica el fre en valors interanuals en mostrar en el segon trimestre un creixement del 2%, dues dècimes menys que en el trimestre anterior. La demanda nacional va contribuir amb un punt al creixement, nou dècimes menys que en el primer trimestre, mentre que la demanda externa va aportar un altre punt, vuit dècimes més.

L'ocupació, mesurada en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, va desaccelerar dues dècimes el seu creixement interanual, fins al 2,5%, la qual cosa suposa la creació en un any de 446.000 llocs de treball equivalents a temps complet.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés