Publicat 24/06/2021 21:06CET

El PIB andorrà baixa un 9,3% el primer trimestre d'aquest 2021

Archivo - Arxiu - Coronavirus.- Andorra frega els 10.000 casos des de l'inici de la pandèmia
ÈLIA ORTS GARRI - EUROPA PRESS - Archivo

La construcció i la indústria creixen mentre els serveis disminueixen

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 24 juny (EUROPA PRESS) -

El Producte Interior Brut (PIB) d'Andorra ha registrat una disminució en termes reals del -9,3% durant el primer trimestre del 2021, informa aquest dijous el departament d'Estadística del Govern d'Andorra en un comunicat.

L'evolució de l'economia andorrana "continua marcada per l'efecte del Covid-19", destaca Estadística, que afegeix que la variació intertrimestral ha estat del -6,1% respecte al quart trimestre del 2020.

En el primer trimestre, el sector industrial i el de la construcció "tornen a experimentar taxes de creixement positives", mentre que l'agricultura i els serveis presenten taxes negatives.

La tendència de l'economia andorrana "sembla que comença a estabilitzar-se", apunta el departament d'Estadística d'Andorra, i se situa per sota de l'economia espanyola (-4,3%) i de la de la Unió Europea (-1,2%); i també de l'economia francesa, que ha experimentat un creixement positiu (+1,2%).

L'evolució del PIB andorrà ve marcat per la dinàmica dels serveis, que en els últims anys ha representat el 80% del PIB, sector que ha experimentat una caiguda de -12,9% aquest primer trimestre.

EVOLUCIÓ PER SECTORS

La construcció "torna a una dinàmica molt positiva, superant les variacions que havia experimentat l'any 2019, fins a arribar al 3,4%", destaca la nota de premsa; i la indústria també creix el primer trimestre del 2021, amb una taxa de el 1,8%.

El sector dels serveis es va mantenir estable entorn al 2% durant el 2019, però ha disminuït un -12,9% aquest últim període.

Per subsectors, el del comerç, hotelería, transport, informació i comunicació "ha sofert una desacceleració considerable", amb una disminució del -26,7%.

Dins d'aquest subsector, el comerç ha baixat un -13%; l'hoteleria ho ha fet en un -69,9%, el transport en un -37,5%, mentre que informació i comunicació ha tingut una variació positiva del 8,1%.

El subsector que inclou els serveis financers també registra una baixada del -0,6%, el sector financer ho fa en un -7,6% i les activitats professionals i tècniques en un -5,6%, mentre el sector immobiliari creix un +8,1%.

El subsector de les administracions públiques, educació, sanitat i serveis socials i personals ha experimentat una variació negativa del -12,3%, amb un creixement de el +0,5% per part d'administració pública, educació, la sanitat i els serveis socials, i una baixada del -39,4% dels serveis personals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés