Actualitzat 10/11/2023 10:54

Pi (Holaluz) assegura que la demanda inferior de plaques solars en habitatges és "circumstancial"

Archivo - La cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz, Carlota Pi
EUROPA PRESS - Archivo

Destaca que l'empresa està present a més de 4.000 municipis d'Espanya

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta executiva d'Holaluz, Carlota Pi, ha assegurat que la demanda inferior de plaques solars en habitatges i d'instal·lacions de generació solar distribuïda és "circumstancial", en una entrevista a Europa Press.

Pi ha explicat que aquesta baixada es deu a uns tipus d'interès en "rècords històrics" i als dubtes per una possible recessió, que han provocat que les decisions que les famílies abans prenien en poques setmanes, ara les prenguin en mesos.

Ha assenyalat que la reculada ha estat d'entre el 25% i el 50% "no a Espanya sinó a Europa", i ha insistit que no és estructural, ja que, segons ella, l'oportunitat de mercat segueix existint.

La directiva ha destacat que malgrat aquesta contracció del mercat, Holaluz preveu vendre i instal·lar les mateixes plaques solars en habitatges que el 2022.

"És a dir, respecte al mercat estem creixent, perquè posem el focus a millorar l'eficiència en tots els processos" i a impulsar la proposta de valor que es presenta als clients, ha dit.

TRAMITACIONS MUNICIPALS

Pi ha destacat que Holaluz ha hagut de col·laborar amb els ajuntaments per crear els processos per legalitzar les instal·lacions solars en habitatges.

Ha explicat que l'empresa treballa amb més de 4.000 municipis a Espanya i ha assenyalat que aquesta feina també beneficia la resta d'empreses que hi ha al mercat d'autoconsum.

"Es troben el terreny aplanat, però també pensem que això és una missió i un propòsit que nosaltres hem de fer com a companyia", ha afegit.

De totes maneres, la directiva ha dit que les inversions que impulsa l'empresa es dirigeixen a les poblacions en què els tràmits es poden fer fàcilment o tenen subvencions per a aquest tipus d'instal·lacions.

SOSTENIBILITAT FINANCERA

La també cofundadora de la companyia ha posat en valor la capacitat de generació de caixa de l'empresa, que li permet tenir un "'runway' infinit".

"Això ens dona tranquil·litat, sostenibilitat financera i continuïtat financera" per continuar duent a terme el pla de negoci de l'empresa.

De totes maneres, ha augurat que l'evolució de la penetració de la generació solar distribuïda tindrà la forma d'un estic d'hoquei sobre patins, que quan s'amplia té alts i baixos, però que a llarg termini té una evolució cada cop més positiva.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés