Publicat 21/04/2016 13:07CET

El pes del sector de la logística sobre l'economia catalana supera el 12%, segons Pimec

Trabajando, trabajador, autónomo, paro, empleo, epa, limpieza, distribución
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

Pimec Logística ha elaborat un estudi en el qual constata que la contribució del sector logístic sobre l'economia catalana és del 12,4% del PIB, un percentatge superior al que indiquen les estadístiques oficials, segons ha informat la patronal aquest dijous en un comunicat.

Aquesta xifra, que Pimec Logística ha calculat a partir de les dades de l'Idescat, s'explica per la contribució del valor afegit brut (VAB) dels sectors que tradicionalment s'identifiquen com a activitats logístiques (5%) i per les compres que realitzen les empreses del sector logístic a empreses d'altres sectors (7,4%).

Pimec ha explicat que ha elaborat aquest estudi a petició d'un grup d'empresaris i professionals de la logística que entenen que el pes econòmic de les activitats desenvolupades per aquest sector "no queden recollides de manera prou ajustada ni exhaustiva en les estadístiques oficials".

L'organització ha argumentat que les estadístiques disponibles classifiquen els agents en funció d'una única activitat econòmica principal i només des del punt de vista de l'oferta i no de la demanda, i ha assenyalat que els agents oferents solen vendre béns i serveis que combinen més d'una activitat i, des d'un punt de vista de la demanda, els compradors adquireixen més d'un bé o servei de manera conjunta.

La patronal ha incidit en el fet que el pes real podria ser més elevat, però no és possible quantificar alguns elements importants del sector com les operacions logístiques internes que realitzen algunes empreses amb els seus propis mitjans.

Davant d'aquesta realitat, el president de Pimec Logística, Ignasi Sayol, ha demanat a les administracions que prioritzin el sector logístic, per tal d'atendre especialment les demandes en infraestructures i en legislació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés