Publicat 22/8/2019 12:34:48 +02:00CET

El personal de terra d'Iberia al Prat acudeix a la mediació "amb ganes" de desencallar el conflicte

El president del comitè d'empresa d'Iberia, José Antonio Ramírez
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El personal de terra d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona-El Prat ha acudit aquest dijous a la mediació amb la direcció de l'empresa "amb ganes" de desencallar el conflicte i desconvocar les aturades previstes per al dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i dissabte 31 d'agost.

En una atenció als mitjans abans d'entrar a la mediació, el president del comitè d'empresa d'Iberia, José Antonio Ramírez, ha defensat que esperen trobar una solució "duri el que duri" la reunió, que ha començat sobre les 11.00 hores.

Ramírez ha criticat que els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment són "una mica excessius", però ha defensat que els treballadors han de respectar-los i complir-los.

"No hi ha marge ni possibilitat de no complir aquests serveis mínims perquè seria una responsabilitat de tot el comitè de vaga i cridem als treballadors al fet que compleixin aquests serveis mínims amb responsabilitat", ha recalcat.

Ramírez ha assenyalat que els serveis mínims són "molt semblants" als que es van decretar de cara a les aturades del dissabte 27 i diumenge 28 de juliol, i fonts del comitè han explicat que se situen al voltant del 70% en termes generals.

PLANTILLA DE 2.500 TREBALLADORS

La plantilla d'Iberia Barcelona és de 2.500 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment dels avions, i donen servei a una vintena de companyies, entre elles, Vueling.

Els treballadors demanen convertir els treballadors temporals en fixos, acabar amb la falta de personal i estabilitat laboral, l'excés de càrregues de feina i l'abús de les hores extraordinàries, i reorganitzar els torns per facilitar la conciliació familiar i personal.