Peris (Gas Natural) veu "primordial" adaptar infraestructures per aprofitar el potencial del gas renovable

Seu De Gas Natural Fenosa
Europa Press - Archivo
Publicat 6/4/2018 12:39:16CET

MADRID, 6 Abr. (EUROPA PRESS) -

El director general de Negocis Regulats de Gas Natural Fenosa, Antoni Peris, ha considerat "primordial" planificar les adaptacions necessàries en la infraestructura gasista d'Espanya en els propers anys per aprofitar "tot el potencial" del gas natural renovable, una energia que "juga un paper essencial" en la transició energètica.

En la seva participació en el Fòrum Tecnològic sobre el Gas Renovable celebrat a Madrid, Peris, també president de la patronal Sedigás, ha destacat que potenciar la xarxa de gas com a receptora d'energia renovable "és una opció sostenible i econòmicament competitiva per potenciar un sistema energètic descarbonizado".

La principal conclusió aconseguida durant el fòrum ha estat que amb el gas natural renovable, l'impacte mediambiental del qual és neutre, es reforçarà la capacitat per complir els objectius de descarbonització i es podrà, així mateix, impulsar l'economia circular, ha informat Gas Natural Fenosa.

Així mateix, els experts han destacat que l'impuls al gas renovable, energia obtinguda a partir de residus, afavoreix el desenvolupament en entorns rurals ja que es basa fonamentalment en l'explotació de recursos agroalimentaris i promou la cooperació local dels diversos agents implicats (agricultors, ramaders, empreses energètiques, enginyeries, administracions públiques locals, tecnòlegs, etc.).

Peris i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, van inaugurar a la seu que té la companyia a Madrid, aquest I Fòrum Tecnològic de debat Impulsar el desenvolupament del gas renovable a Espanya.

Durant la sessió, vint reconeguts experts del sector, van analitzar l'actual situació d'aquesta energia a Espanya, així com les bases per al disseny d'un programa d'actuacions que impulsin en el mig termini el gas renovable com a energia sostenible.

El conjunt d'experts va coincidir que el gas natural renovable aporta beneficis mediambientals, ja que és una energia baixa en emissions de GEH (gas d'efecte hivernacle).

A més, van destacar que la seva producció contribueix a complir els objectius de la Unió Europea en el procés de descarbonización del sistema energètic, perquè aquest sigui estable, competitiu i sostenible i permetre l'impuls de l'economia circular.

ÀMPLIA PARTICIPACIÓ

En la primera reunió de treball per al desenvolupament del gas renovable a Espanya, van participar destacats professionals del sector i representants de l'Administració central com el sotsdirector general d'Hidrocarburs del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital Sergio López; la sotsdirectora general de Qualitat de l'Aire i Medi ambient Industrial, Maj-Britt Larka; la directora d'Energia del Ciemat, María Luisa Castaño, o el professor i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya, Xavier Flotats, entre altres.

Així mateix van participar en el fòrum representants d'empreses involucrades amb la promoció del gas renovables i el desenvolupament d'iniciatives que contribueixin a la millora de la qualitat de l'aire, com Ramón Calderón, de Seat; Diego Vela, d'Enagás; Marta Margarit, de Sedigás; May López, de Seur; o Guillaume Virmaux, de Gaz Naturel GRDF; entre altres.

Per part de Gas Natural Fenosa, van assistir també Blanca Losada, directora d'Innovació i Tecnologia; o Carlos Miravent, director de Nedgia, la filial de distribució de gas a Espanya de la companyia energètica.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.