Publicat 22/07/2021 22:21CET

'El Periódico' premia a Reig Jofre, Fluidra, 3D Incubators, Heura, Cafès Cornellà i PMP Pret à Porter Casis

Entrega dels premis 'Empresa de l'Any 2020'
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

La gala reuneix a Barcelona al president Aragonès i la ministra Raquel Sánchez

BARCELONA, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

'El Periódico' ha premiat a la farmacèutica Reig Jofre com a 'Empresa de l'Any', a Cafés Cornellà per la seva transformació digital, a 3D Incubators per la seva acció innovadora, a Fluidra per la seva projecció internacional, a Heura pel seu model d'emprenedoria i a PMP Pret à Porter Casis pel seu lideratge inclusiu aquest dijous.

Ho ha fet en la 40 gal·la 'Empresa de l'Any 2020', un acte híbrid per la pandèmia al que han anat físicament, a la Casa Lloja de Mar, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la ministra de Transports, Raquel Sánchez; els consellers d'Economia i Empresa, Jaume Giró i Roger Torrent; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres.

El principal guardó ha estat per a Reig Jofre, dedicada a la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització de productes farmacèutics i complements alimentaris, triada durant la pandèmia per Johnson&Johnson per produir la vacuna Janssen en la nova planta de Sant Joan Despí (Barcelona).

Aragonès, Sánchez i els presidents de Banc Sabadell i de Premsa Ibèrica, Josep Oliu i Javier Moll, han lliurat el premi als directius de Reig Jofre Ignasi Biosca (ceo), Isabel Reig (presidenta) i Alex García Reig (vicepresident).

REIG JOFRE

Biosca ha dit que la capacitat de reacció ha estat clau en l'empresa, així com el treball dur i la valentia, i que la inversió en la planta barcelonina es va iniciar el 2019 i "va veure la seva utilitat aviat" el 2021 gràcies a la confiança de la productora de vacunes.

Ha afegit que invertir en salut té una triple palanca màgica: "La millora del servei assistencial, la millora en investigació, desenvolupament i talent i la inversió en la indústria".

CAFÉS CORNELLÀ

El guardó 'Digitalitza' ha recaigut en Cafés Cornellà, dedicada durant tres generacions al torrat i venda de cafè i que el 2016 va aconseguir connectar la primera màquina de cafè a l'Internet de les Coses (IoT), la qual cosa els permet contactar amb els clients a temps real i tramitar comandes directament.

El seu director general, Pere Cornellà, ha dit durant la gala que la digitalització permet escalar els processos i que, per a les pimes, "conjugar talent humà amb tecnologia suposa combinar dues palanques de competitivitat increïbles".

INNOVA

El premi 'Innova' s'ha assignat a l'empresa 3D Incubators, que va aconseguir homologar un respirador creat amb impressió 3D a l'inici de la pandèmia, quan els hospitals estaven desbordats pels casos de Covid-19, en un projecte en coordinació amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Leitat i la Càmera d'Espanya.

Ho han recollit el delegat de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, el president de la Càmera d'Espanya, José Luis Bonet, i el president de Leitat, Jordi William Carnes.

Navarro ha dit que, si es van poder salvar moltes vides durant la pandèmia, va ser gràcies a que "prèviament ja s'havia creat l'aliança necessària".

Bonet ha expressat que el que s'ha de fer és incentivar la "digitalització de les pimes", tant amb la tecnologia 3D, com amb la robòtica o el Big Data, i que els fons europeus segurament ho faran possible.

Carnes ha apuntat que, si hagués de dir alguna cosa en el que s'ha d'ajudar, és en la formació "perquè el capital ja vindrà, però s'ha d'ajudar els treballadors a saber utilitzar les eines".

FLUIDRA

La multinacional Fluidra, que ha entrat en l'Íbex 35 aquest any, ha obtingut el premi 'Projecta', per la seva trajectòria iniciada el 1969 de la mà de quatre famílies catalanes com a subministradora d'equipament per a piscines i que avui té filials en 45 països.

El president de Fluidra, Eloi Planes, ha agraït el premi i ha afirmat que la internacionalització "ha vingut pas a pas" i que al final els límits els posa l'empresa.

HEURA

La startup fundada el 2017 Heura ha guanyat el premi 'Inicia' per la seva comercialització de carn vegetal, que ha arribat ja a més de 4.000 punts de venda de 16 països, sense que els animals prenguin partit en la producció proteïca.

El seu ceo, Marc Coloma, ho ha agraït i ha definit la innovació en la seva organització com una combinació entre "talent, propòsit i ganes d'impulsar la revolució proteïca que el món necessita".

PMP PRET À PORTER CASIS

El 'Lidera' s'ha atorgat a Montse Pujol, de l'empresa d'arquitectura, construcció i interiorisme PMP Pret à Porter Casis, per les seves polítiques d'igualtat de gènere i de conciliació laboral i familiar.

Pujol ha assegurat que l'aportació del lideratge femení és un equilibri entre pragmatisme i sentiment i que "el merit és no voler copiar els models definits al món de la construcció, sinó cercar un espai propi i innovar".

Els premis estan organitzats per 'El Periódico de Catalunya', Banc Sabadell, CZFB, Port de Barcelona, Càmera de Barcelona i El Corte Inglés.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés