Publicat 30/4/2019 20:27:08 +02:00CET

El període per votar en les eleccions de la Cambra de Barcelona comena aquest dijous

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El període per votar en les eleccions de la Cambra de comer de Barcelona comenar aquest dijous a les 9.00 hores i fins al dimarts a la mateixa hora es podr votar de forma electrnica en les eleccions de les cambres de comer, indústria, serveis i navegació de Catalunya.

Segons ha informat aquest dimarts la institució, els electors estan anomenats a triar 40 dels 60 membres del seu ple en el cas de Barcelona.

Per participar en el procés electoral ser necessari formar part del cens i disposar d'un certificat digital que incorpora la identificació de la persona i la representació que ostenta, i que només pot ser emprat per la persona titular del mateix, ha recordat la presidenta de la Junta Electoral Central, Marta Felip, en una nota informativa.

El període de votació arrenca el dijous i acabar el dimarts dia 7 a les 9.00 hores, i ser complementat amb una votació electrnica presencial que es realitzar als collegis electorals acordats el dia 8 de maig de 10.00 a 18.00 hores.

VOT REMOT, OPCIÓ PREFERENT

En la nota, Felip ha explicat que l'exercici del vot de manera remota "es configura com a opció preferent" per l'amplitud del període de votació, i que la via presencial s'ha de considerar una alternativa residual tenint en compte els horaris restringits i l'operativa de comprovació documental que comporta.

Felip també ha recordat que les activitats agrícoles, ramaderes i pesqueres de carcter primari i els serveis mediadors d'assegurances i resegurs privats que es prestin per persones físiques, així com les corresponents a professions liberals, no estan incloses en el cens de la cambra.

El cens ha estat configurat per les cambres amb la collaboració de l'administració tributria competent i d'altres administracions que han aportat la informació necessria.