Publicat 11/7/2019 12:00:40 +02:00CET

Pere Aragonès: El Govern vol ser pioner en noves tecnologies i intel·ligència artificial

El vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès en la Barcelona Trading Conference (BTC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous que el Govern vol ser pioner en noves tecnologies i intel·ligència artificial.

"La veritat és que Catalunya sempre ha estat al capdavant de cada revolució industrial", ha afirmat el també conseller d'Economia i Hisenda en la seva conferència durant la segona jornada de la Barcelona Trading Conference (BTC).

Ha explicat que l'Executiu català considera que la tecnologia 'blockchain' és particularment interessant per gestionar els serveis públics, així com per implementar processos de participació ciutadana.

"El Govern de Catalunya ha estat pioner en l'adopció d'una estratègia nacional en aquesta tecnologia", ha dit, i ha recordat que fa unes setmanes el Consell Executiu va aprovar l'estratègia 'blockchain' després de més d'un any de treball.

Aragonès ha elogiat aquesta tecnologia per ser més segura, descentralitzada i lliure d'intermediaris, i ha ressaltat la seva diversitat d'aplicació malgrat que la majoria de la gent encara l'associï a les criptomonedes.

"Els bancs estaran més ben preparats per afrontar l'augment de la competència financera si aconsegueixen adaptar-se, reduint el nivell d'intermediació i augmentant la seguretat", ha afegit.

També ha explicat als assistents que l'economia catalana "va superar la crisi" amb xifres de creixement superiors al 3% entre els anys 2014 i 2017, el doble de la xifra mitjana de l'Eurozona i superior a la resta d'Espanya, i ha defensat que Barcelona és la capital de les noves tecnologies.