Pere Aragonès (ERC): "El dret a l'autodeterminació està avalat per les Nacions Unides"

Publicat 26/10/2019 17:55:43CET
Manifestació d'ANC i Òmnium Cultural contra la sentència del procés independentista, amb el lema 'Llibertat' al carrer Marina de Barcelona el 26 d'octubre de 2019.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i 'número 3' d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que el dret a l'autodeterminació "està avalat per les Nacions Unides i pel Pacte dels Drets Civils i Polítics signat per l'Estat espanyol", i que només una lectura restrictiva de l'ordenament avala impedir el seu exercici, com al seu parer fa l'Estat.

En declaracions a la manifestació d'Òmnium i ANC amb el lema 'Llibertat', Aragonès ha defensat que, a més de la independència, la manifestació d'aquest dissabte demana l'amnistia, l'alliberament dels presos sobiranistes i el retorn "dels exiliats".

"Per molts segles de presó als quals puguin condemnar els nostres companys, aquest país seguirà dempeus, perquè la democràcia és imparable", i ha afegit literalment que tornaran a exercir el dret a l'autodeterminació per mitjà del vot tantes vegades com calgui.