Publicat 2/4/2019 16:19:15 +02:00CET

Pere Aragonès acusa Montero de "fer de ministra Montoro" amb les bestretes a les autonomies

AMP.- El Govern aprova un suplement de crdit de 814 milions per a nous gas
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia de la Generalitt, Pere Aragons, ha acusat aquest dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, de "fer de ministra Montoro" amb les bestretes a les comunitats, en referncia al seu antecessor Cristóbal Montoro (PP).

"Montero juga a fer de ministra Montoro. Utilitza la informació sobre les bestretes per jugar electoralment", ha criticat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Aragons veu una "deslleialtat permanent" de l'Estat: ha posat d'exemple que no assumeix les responsabilitats que li corresponen en qüestions com l'acolliment dels menors estrangers no acompanyats, i ha assegurat que qui ho est fent és el Govern.

El també vicepresident ha afegit que la Conselleria d'Economia est "en contacte permanent" amb el Ministeri d'Hisenda i ha remarcat que el Govern central est obligat a actualitzar el model de finanament, malgrat que s'hagin prorrogat els pressupostos generals de l'Estat (PGE).

Aragons ha avisat que, si l'executiu de Pedro Sánchez no ho fa, incomplir amb Catalunya i amb "totes les comunitats autnomes i tots els ajuntaments de l'Estat", a més d'amb la Llei de Finanament de les Comunitats (Lofca).