Actualitzat 22/2/2019 19:35:54 +00:00 CET

Pep Guardiola torna a donar suport als presos polítics catalans: "Han estat acusats de delictes que no van fer"

Pep Guardiola
Erik Pasman / PRO SHOTS / AFP7 / Europapress

MADRID, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha tornat a mostrar el seu suport als polítics catalans acusats de rebellió i ha assegurat que "no pensava que un any després encara estarien a la presó", a més ha desitjat que tot es resolgui al més aviat possible.

Guardiola, que dimarts passat va lluir el lla groc en el partit de la Champions front al Schalke 04, ha comparegut aquest divendres davant els mitjans amb un jersei del mateix color i ha dedicat uns minuts a la consulta independentista. "No pensava que un any després encara estarien a la presó. Han demostrat que han estat acusats de delictes que no van fer", ha indicat.

"Espero que puguin tornar amb les seves vides i amb les seves famílies (...) i que pugui resoldre's al més aviat possible", ha afegit el tcnic de Santpedor, que aquest diumenge jugar per aconseguir el seu quart títol com a entrenador del Manchester City en la final de la Copa de la Lliga front al Chelsea.

Guardiola ja ha tingut un expedient per part de la Federació Anglesa (FA) després de portar el lla groc en suport als líders independentistes. Segons l'associació britnica el tcnic catal viola la reglamentació quan "exhibeix" un missatge polític.

L'exentrenador del FC Barcelona també ha estat multat en diverses ocasions pel mateix motiu. El mar de l'any passat va rebre un cstig de 22.500 euros i el setembre en va repetir una pel mateix. La FA va considerar que Guardiola va arribar a "desafiar-los" amb el lla groc.