Pep Guardiola en nom del Tsunami Democràtic: "Espanya, asseu-te i parla"

Publicat 14/10/2019 21:49:43CET
Captura d'imatge de Pep Guardiola al fil del vídeo difós per Tsunami Democràtic
TSUNAMI DEMOCRÀTIC

Crida a la comunitat internacional a intervenir

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha llegit un comunicat en nom de Tsunami Democràtic en el qual ha ressaltat: "Espanya, asseu-te i parla".

En el videocomunicado emès per la BBC, l'agència France Presse i Tv3, el tècnic és contundent en destacar: "Fem una crida a la comunitat internacional a posicionar-se clarament per a una resolució del conflicte basada en el diàleg i el respecte".

Reclama a la societat civil internacional que pressioni als seus governs per intervenir en el conflicte amb la finalitat de trobar solucions polítiques i democràtiques.

"Avui s'ha fet pública una sentència que és un afront directe als drets humans, incloent el dret a reunió i manifestació, el dret a la llibertat d'expressió i el dret a un judici just", diu Guardiola.

Segons l'entrenador, aquest és un fet inacceptable en l'Europa del segle XXI, i ha acusat l'Estat de dur a terme una "deriva autoritària".

LÍDERS DE PARTITS MAJORITARIS

Els líders condemnats avui representen als partits polítics majoritaris i a les entitats de la societat civil més importants de Catalunya, ha defensat.

I lamenta: "Ni el Govern de Pedro Sánchez ni cap Govern espanyol han tingut la valentia d'afrontar aquest conflicte a través del diàleg i del respecte, sinó que han optat per la repressió com l'única resposta".