Publicat 6/12/2019 12:50:15 +01:00CET

Pedro Sánchez reivindica el pacte entre diferents i promet una legislatura "verda" de defensa del medi ambient

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, durant la sessió de constitució de les Corts per a la XIV Legislatura al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), a 3 de desembre de 2019..
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 6 des. (EUROPA PRESS) -

El cap de l'executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha reivindicat en el 41è aniversari de la Constitució el "diàleg" i el "pacte entre diferents" com la via per superar l'actual bloqueig polític i poder formar un nou govern que augmentarà els compromisos d'Espanya en la defensa del medi ambient i que farà que aquesta sigui una legislatura "verda".

Així s'ha pronunciat en una declaració als mitjans de comunicació, sense admetre preguntes, abans d'entrar al Congrés dels Diputats per assistir a l'acte amb motiu del dia de la Constitució.

Sánchez ha volgut valorar també "la vigència i la fortalesa dels drets i llibertats que empara la Constitució", entre els quals s'ha referit a la "igualtat real entre homes i dones", però també al dret a un treball, habitatge i pensió dignes i a una educació i sanitat de qualitat.

El president del Govern central ha reconegut que la "crisi territorial" a Catalunya representa una "taca" en l'actual situació espanyola, però ha recordat que no és l'únic problema que afronta l'actual model territorial, perquè també hi ha un problema demogràfic i de despoblació de l'Espanya interior, que hauran d'afrontar els actors polítics amb "acords".

El dia en què està convocada una gran manifestació pel clima a Madrid, a partir de les 18.00 hores, s'ha solidaritzat amb aquest acte reivindicatiu i ha traslladat a la gent jove que el Govern d'Espanya ha posat les bases per respondre a l'emergència climàtica i, quan estigui amb plenes capacitats, aprovarà una llei de canvi climàtic.

Aquesta legislatura, que espera que duri quatre anys, serà "verda", perquè Espanya donarà un "pas endavant" perquè augmentarà els seus compromisos de reducció d'emissions de gasos contaminants.