Actualitzat 22/06/2015 09:35

Pedro Sánchez prepara un equip amb independents per elaborar un programa de govern per a 10 anys

Pedro Sánchez
Foto: PSOE

Defensa la presència de la bandera en el seu discurs de proclamació: "És tan nostra com de la resta"

   MADRID, 22 Juny (EUROPA PRESS) -

   El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que en les pròximes setmanes posarà en marxa un equip d'assessors, amb la presència de "molts independents", per elaborar el programa electoral amb el qual es presentarà a les pròximes eleccions generals, i que vol que sigui un "programa de govern per a deu anys"

   En una entrevista en la Cadena Ser, recollida per Europa Press, Sánchez ha explicat que aquest equip tindrà "experts en economia, ocupació, justícia" i persones també "referents en el món de l'ètica i de la universitat", que "ajudaran" el PSOE "en l'elaboració" d'aquest programa "ambiciós, valent, constructiu, que necessita Espanya per als pròxims no quatre anys, sinó deu anys".

   Serà, ha dit, un equip amb gent "de fora i de dins del partit", com ha ocorregut "a nivell municipal i autonòmic", com amb la candidatura d'Àngel Gabilondo a la Comunitat de Madrid. Segons ha explicat, en els pròxims dies i setmanes es veurà que "hi haurà molts, molts independents que han decidit donar el pas" i acompanyar el PSOE en aquesta "aventura de transformar Espanya i posar-la en la sendera de la prosperitat".

FA FALTA UN GOVERN "EXEMPLAR"

   A més, Sánchez ha respost les paraules del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que el va acusar de no respectar la voluntat democràtica dels ciutadans amb els pactes postelectorals. Segons la seva opinió, això és "gravíssim", perquè Espanya "necessita un Govern i un president del Govern exemplar" que "construeixi la seva alternativa d' acord amb propostes positives".

   Per això, ha tornat a defensar "la revolució del respecte" per la qual ha advocat aquest diumenge en el discurs després de la seva proclamació, per deixar enrere "la desqualificació, l'insult i la por" en què veu "instal·lat" a Rajoy.

   Sánchez també ha explicat per què va voler fer aquest discurs acompanyat per una gran bandera d'Espanya projectada a esquena seva després de ser proclamat. "És la bandera amb la qual la meva generació ha crescut en la democràcia, per la qual van lluitar els meus pares i la generació dels meus pares, la que la generació dels meus avis no va poder veure durant la dictadura", ha dit.

   Sánchez ha explicat que aquesta bandera uneix els espanyols en valors com la llibertat, la igualtat i la justícia social i ha explicat que el que volia transmetre és que el PSOE la sent "com a pròpia, sense exclusions".

   "És tan nostra com de la resta", ha recalcat, insistint que si el canvi que proposen els socialistes és el que una, el primer que volem fer és "reivindicar aquesta bandera".

   També a Catalunya, Sánchez ha apostat per fer un discurs d'una Espanya "que demostri que és capaç de reformar-se per seguir defensant els valors que abracen la majoria dels catalans", la solidaritat i un futur millor, ja que, segons ha dit, Catalunya és una de les societats "més dividides per la desigualtat" i això està relacionat amb les retallades que el Govern català ha aplicat a la sanitat, l'educació i les polítiques d'ocupació.

   Sánchez ha acusat tant el president català, Artur Mas, com el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, d'haver estat "més en els càlculs electorals" que a resoldre els problemes, "sense entendre la ruïna col·lectiva a la qual han portat aquests càlculs".

A MAS: UNA VOTACIÓ NO POT TRENCAR SEGLES D'HISTÒRIA

   A més, ha avisat Artur Mas que "s'equivoca si creu que amb una votació trencarà segles d'història en comú i de biografia mestissa" entre Catalunya i la resta d'Espanya.

   Finalment, preguntat per les negociacions entre Grècia i les institucions europees, ha apostat per trobar "una solució justa i que sigui ràpida", tenint en compte que la UE "és un projecte de solidaritat, no només una moneda comuna".

   A la seva manera de veure, la UE "ha de protegir els grecs" després de vuit anys en els quals el país ha patit fortes pèrdues de riquesa, però també el primer ministre grec, Alexis Tsipras, "ha de protegir" els seus conciutadans i adoptar mesures de modernització, entre d'altres, del seu sistema fiscal i fer front al frau. La fuga de dipòsits, ha avisat, demostra que els grecs no confien en el seu govern.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés