Publicat 25/8/2014 15:19:17 +02:00CET

Pedro Sánchez insta Rajoy a derogar la reforma local si el que vol és millorar en la democràcia municipal

Sánchez insta a Rajoy a preocuparse más por crear empleo
EUROPAPRESS

MADRID, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local com una de les mesures que pot prendre per millorar la democràcia a l'àmbit municipal, en comptes d'optar per modificar la llei electoral.

Durant una visita a un centre per a dones maltractades a la Comunitat de Madrid, el dirigent socialista ha lamentat que, "per primera vegada en democràcia", el PP hagi plantejat canviar la llei electoral --per primar l'elecció com a alcalde del candidat de la llista més votada-- "sense el consens del principal partit de l'oposició". "Si aquesta és una actitud per negociar, doncs em dirà què és rebutjar aquesta actitud per negociar", ha postil·lat.

Segons la seva opinió, si el Govern central vol realment "plantejar millores en la democràcia local", aconsella altres fórmules abans que una modificació de la llei electoral. En concret cita "derogar" la reforma de l'Administració local que va entrar en vigor el 2013 perquè "deixa sense recursos als municipis".

D'altra banda, el secretari general del PSOE ha defensat que el seu partit està "a l'avantguarda dels processos de democratització" interna i ha expressat el seu desig que les altres forces polítiques l'emulin en els processos de renovació i elecció dels seus líders. En aquest context, ha recordat que a partir del setembre proposarà que "el funcionament democràtic s'homogeneïtzi als partits" i que tots ells celebrin primàries.

SUSANA DÍAZ COMBAT "QUALSEVOL INDICI DE CORRUPCIÓ"

Finalment, Sánchez s'ha referit a la informació publicada aquest dilluns per 'El Mundo' segons la qual el secretari d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en l'actual executiva regional del PSOE andalús, José Fernández de los Santos, es va beneficiar directament de les subvencions per a la formació professional atorgades per la Junta d'Andalusia, les qual a més haurien exonerat la societat limitada que Fernández de los Santos administrava.

"Tinc plena confiança en el que està fent la presidenta de la Junta", ha dit referint-se a Susana Díaz. Segons ha assenyalat, la dirigent autonòmica es dedica a "combatre qualsevol indici de corrupció" i evitar, a través de mesures polítiques i administratives, que "es torni a produir un ús fraudulent d'ajuts" destinats a la formació de persones desocupades.