Publicat 5/10/2019 14:46:24 +02:00CET

Pedro Sánchez insta l'independentisme català a assumir el "fracàs" del seu projecte

Foto de grup de l'acte de clausura del Fòrum La Toja-Vincle Atlàntic
Beatriz Ciscar - Europa Press

A TOXA (PONTEVEDRA), 5 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dissabte que Catalunya no recuperarà la seva potencialitat econòmica i de benestar, i no podrà encarar el seu futur fins que els independentistes no acceptin el "fracàs" del seu projecte polític, basat en "mentides i fal·làcies".

Així ho ha traslladat durant la seva intervenció a la clausura del 'Fòrum La Toja. Vincle Atlàntic', en què ha lamentat que Espanya està "gastant massa talent, energies i afectes" a "corregir problemes que no haurien d'haver existit", com la "crisi de convivència a Catalunya".

Sánchez ha subratllat que el "greu error" de l'independentisme català ha estat "no entendre el món on vivim, fer fallida la convivència per retrocedir, dilapidar l'esforç i el talent que s'hauria d'haver emprat en resoldre els veritables reptes de la societat catalana".

Així, el president del Govern en funcions ha destacat que l'economia catalana no ha estat capaç de "recuperar el pols" que tenia abans de l'octubre del 2017, no ha recuperat les taxes de creixement, ni el teixit empresarial o els nivells d'inversió estrangera, "destruïts per la crisi sobiranista". "Quan una falsa i excloent idea d'identitat i de democràcia posa en risc la millora de l'ocupació, la seguretat jurídica, o el finançament de la sanitat... hi ha evidentment un fracàs, que és el que representa avui el projecte sobiranista", ha sentenciat.

Pedro Sánchez ha advertit que "trencar la llei, i demanar als ciutadans que la desobeeixin és repetir els errors d'aquest projecte polític ja naufragat", i ha incidit que Catalunya "no recobrarà la seva potencialitat de benestar ni enfrontarà el seu futur fins que els independentistes no acceptin la realitat, que el seu projecte polític ha fracassat".

En aquest sentit, ha criticat que aquest projecte està basat en "fal·làcies i mentides", i ha puntualitzat, sobre aquest tema, diverses qüestions: que "una minoria no es pot imposar a una majoria" de catalans que, en les cites electorals, "han abraçat la idea d'una Espanya unida en la seva diversitat; i que "la millor forma de desenvolupar l'ésser català és en una Espanya autonòmica, constitucional i en una Europa federal". "No es poden arrencar identitats que han estat complementàries al llarg de la història (...), el repte no és independència sí o no, el repte és convivència sí o sí", ha conclòs.