Publicat 24/2/2019 11:40:41 +01:00CET

Pedro Sánchez homenatja Manuel Azaña davant la seva tomba a Montalban (Frana)

Placa commemorativa a Manuel Azaña
GOBIERNO DE ESPAÑA

L'acompanyen Celaá, Delgado i dos nebots de l'expresident de la II República

COLLIOURE (FRANA), 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest diumenge al matí la tomba de l'expresident Manuel Azaña al cementiri de Montalban, la localitat del sud de Frana on va morir exiliat el 1940.

Ha fet una ofrena floral (una corona amb els colors de la bandera espanyola i la llegenda 'El Govern d'Espanya ret homenatge a Manuel Azaña'), s'ha guardat un minut de silenci i després s'ha descobert una placa commemorativa ('El Govern d'Espanya, amb motiu del 80 aniversari de l'exili republic espanyol, ret homenatge a D. Manuel Azaña, president de la II República, mort en l'exili') en homenatge a l'últim president de la II República, fins el 1939.

També a Montalban, el president havia visitat poc abans el Liceu Públic Manuel Azaña, el centre educatiu que porta el seu nom, i l'han acompanyat les ministres d'Educació i de Justícia, Isabel Celaá i Dolores Delgado, respectivament.

Han estat amb ells María José Navarro Azaña --neboda de l'antic president--, Santiago de Rivas Sales --nebot-- i Jean Pierre Amalric, responsable de l'Associació Manuel Azaña, entitat que cuida la tomba.

MACHADO I ARGELS

Aquest mateix diumenge, Sánchez preveu visitar a Collioure la tomba del poeta Antonio Machado i l'Hostal Quintana, on l'escriptor va morir exiliat fa 80 anys.

I el viatge al sud francs acabar en Argelers amb una visita al Cementiri dels Espanyols i, després, a l'antic camp de refugiats espanyols, on Sánchez veur una exposició de fotos d'aquest camp.

Fonts governamentals van explicar aquesta setmana que la jornada pretén homenatjar la memria democrtica d'Espanya visitant llocs que allotgen "el sentiment polític de l'exili" després de la Guerra Civil.

Van afegir que és el primer president de Govern espanyol que visita les tombes d'Azaña i Machado i van desvincular el viatge de l'activitat preelectoral, ja que es va preparar abans de la convocatria electoral: "La Histria ens porta allí".