Publicat 11/1/2020 14:03:45 +01:00CET

Pedro Sánchez farà una declaració institucional aquest diumenge a La Moncloa i dimarts oferirà una roda de premsa

El president del Govern central, Pedro Sánchez, al palau de La Moncloa.
Ricardo Rubio - Europa Press

Comunicarà aquest diumenge al rei l'estructura definitiva del seu govern però no ho farà personalment a La Zarzuela

MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, farà aquest diumenge una declaració institucional a les 14.00 hores al palau de la Moncloa per detallar la composició i objectius del seu nou govern, i aquest dimarts oferirà una roda de premsa després de la reunió del primer Consell de Ministres, ha informat Moncloa.

Sánchez informarà aquest diumenge al rei de la composició del seu nou Gabinet però no ho farà personalment en una audiència al palau de La Zarzuela com ha estat habitual en les darreres formacions de Govern d'Espanya.

La Moncloa ha explicat que el president del Govern central ha mantingut amb Felipe VI una "comunicació permanent sobre els nomenaments des de la seva presa de possessió" i diumenge, abans de fer una declaració institucional sense preguntes, informarà al monarca de l'estructura definitiva de l'executiu, "culminant així els contactes d'aquests dies per informar-lo de les propostes de nomenaments".

Aquest dilluns els nous ministres prometran o juraran els seus càrrecs a les 10.00 hores al palau de La Zarzuela i posteriorment, durant tot el matí, es produiran les preses de possessió en els seus respectius ministeris.

El dimarts 14 de gener se celebrarà el primer Consell de Ministres del nou govern i en acabar, el president Sánchez oferirà una roda de premsa a La Moncloa.