Publicat 11/12/2019 21:41:07 +01:00CET

Pedro Sánchez, designat per tercera vegada candidat a la investidura pel Rei

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha informat que el Rei ha designat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a candidat a la investidura per ser president del Govern central, un cop conclosa la ronda de consultes del Cap de l'Estat amb les formacions parlamentàries sorgides de les eleccions generals del passat 10 de novembre.

És la tercera vegada en els últims tres anys que el líder socialista rep aquest encàrrec institucional. En les dues ocasions anteriors, el 2016 i després dels comicis de l'abril, Sánchez va fracassar en el seu intent de ser investit cap de l'Executiu pel Congrés.

La data del debat parlamentari de la investidura depèn ara de la presidenta del Congrés, en coordinació amb el candidat designat, però en la legislació no hi ha un termini concret per a la seva celebració.

Perquè prosperi la investidura, caldrà que Pedro Sánchez aconsegueixi majoria absoluta (176 diputats) en la primera votació, o bé majoria simple, més vots a favor que en contra, en una segona ronda. De moment, l'acord de govern de coalició subscrit pel PSOE i Unides Podem parteix amb 156 suports: 120 diputats socialistes, 35 de la formació habitada i els seus aliats, i el diputat del PRC.