Publicat 4/8/2020 16:39:36 +02:00CET

Pedro Sánchez assegura que "no té la informació" sobre on és Joan Carles I

El president del Govern, Pedro Sánchez, a la seva arribada per oferir l'última roda de premsa  posterior a la reunió del Consell de Ministres i abans de les vacances, en Moncloa, a Madrid (Espanya), a 4 d'agost de 2020
Jesús Hellín - Europa Press

   Assegura que "el més important" és que el Rei emèrit es posa a la disposició de la Justícia com "qualsevol altre espanyol"

   MADRID, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que "no té informació" sobre on és el Rei emèrit i ha assenyalat que correspon a propi Juan Carlos I o a la Casa Real donar a conèixer aquesta dada. En qualsevol cas, ha subratllat que "el més important" és que ha dit que es posa a la disposició de la Justícia com qualsevol altre espanyol".

   "No tinc la informació", ha respost el cap de l'Executiu quan se li ha preguntat per primera vegada en la seva compareixença en el Palau de la Moncloa si el Govern podia confirmar que el Rei emèrit és a Portugal.

   El president del Govern ha subratllat que els despatxos que celebra amb Felipe VI són "reservats", i ha recalcat que hi ha una "confidencialitat" i "discreció" entre la Casa Real i la seva persona que ell ha de "preservar".

   Dit això, Sánchez ha assenyalat que respecta la "presa de decisions que faci el cap de l'Estat" i ha afegit que serà la Casa Real la que haurà de decidir quan fa públiques "algunes qüestions", com aquesta.

   En qualsevol cas, el cap de l'Executiu ha destacat que "el més important" és que Joan Carles I ha dit que "es posa a disposició" de la Justícia com qualsevol altre espanyol", en al·lusió al comunicat que va difondre aquest dilluns el seu advocat.

   En ser preguntat després si al Govern central li resulta indiferent en quin país estigui, s'ha remès de nou a la Casa Real. "Correspondrà en conseqüència a la seva persona o a la Casa Real donar a conèixer aquesta informació, no al Govern d'Espanya. Estem parlant d'institucions diferents", ha asseverat.

A REPÚBLICA DOMINICANA O A PORTUGAL?

   Segons han publicat diversos mitjans, el Rei Juan Carlos troba a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo, després de comunicar al seu fill, el monarca Felip VI, la seva decisió de traslladar la seva residència fora d'Espanya.

   No obstant això, segons mitjans portuguesos, Juan Carlos I s'ha instal·lat a Estoril, a l'àrea de Cascais (Portugal), que és on va passar la seva infància quan hi residia el seu pare, Joan de Borbó.