El peatge de les autopistes pujarà un 0,84% a partir de l'1 de gener

Publicat 9/12/2019 12:24:54CET

Les nou vies 'rescatades' eviten la pujada, que coincideix a més amb la supressió del peatge a dues autopistes més

MADRID, 9 des. (EUROPA PRESS) -

El preu mitjà del peatge de les autopistes que formen la xarxa estatal pujarà un 0,84% a partir de l'1 de gener del 2020, segons han informat a Europa Press fonts del sector.

La pujada s'aplicarà a totes les autopistes que depenen de l'Administració General de l'Estat, excepte a les nou que van ser rescatades per l'Estat en fer fallida durant la crisi i que actualment gestiona el Ministeri de Foment.

Seittsa, la companyia pública que explota aquestes vies ho fa a través d'un contracte que no és de concessió, per la qual cosa no se'ls aplica la pujada fixada per a contractes concessionals, segons han explicat a Europa Press fonts de Foment.

Aquestes nou autopistes, que sumen uns 700 quilòmetres, són les quatre radials de Madrid, la M-12 que uneix la capital i l'aeroport, l'AP-41 Madrid-Toledo, l'AP-36 Ocaña-La Roda i els trams de l'AP-7 entre Cartagena i Vera, i la circumval·lació d'Alacant.

La pujada per al 2020 tampoc no s'aplicarà a dues autopistes més, les que en finalitzar l'any acaben el seu contracte de concessió, tornen a l'Estat i suprimeixen el cobrament de peatge.

Es tracta del tram de l'AP-7 entre Tarragona, València i Alacant, i de l'AP-4 entre Sevilla i Cadis, totes dues actualment gestionades en concessió per Abertis.

No obstant això, la pujada mitjana dels peatges per al 2020 s'aplica al gruix de la xarxa estatal, això és, a un total de 1.270 quilòmetres de vies de pagament.