Publicat 3/9/2020 19:17:09 +02:00CET

El PDeCAT qualifica de "purga política" els canvis de Torra dins el Govern

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona
PDECAT

Creuen que el cessament de Chacón es deu a la seva "militància política"

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha qualificat de "purga política" la decisió anunciada aquest dijous pel president de la Generalitat, Quim Torra, de substituir els consellers d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; d'Interior, Miquel Buch, i de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

En roda de premsa telemàtica, Solsona ha assegurat a més que aquesta decisió no se'ls ha comunicat oficialment ni al PDeCAT ni al president del partit, David Bonvehí.

Entre els cessats destaca la baixa de Chacón, únic membre del PDeCAT que quedava en l'Executiu, en una maniobra del president que arriba després de la disputa entre JxCAT i el partit de Bonvehi per les sigles els primers.

"S'ha volgut silenciar la veu d'un partit polític dins del Govern. És un intent d'operació per fer desaparèixer al PDeCAT de les institucions. Ni decrets ni despatxos ni gens faran desaparèixer al PDeCAT: la paraula sempre l'acaben tenint els ciutadans".

Per tot això, Solsona ha defensat que la seva formació no comparteix els canvis i que creuen que es tracta d'un error: "En un moment de crisi social, sanitària i econòmica, aquesta decisió pot trencar l'equilibri intern del Govern. Ara és moment de centrar el país i aquesta decisió creiem que no ajuda".

Ha afirmat que en els propers dies el PDeCAT es planteja convocar als diputats de la formació en les diferents Càmeres per valorar "l'impacte de les decisions preses" aquest dijous, amb l'objectiu d'encarar el proper curs polític.

"En els propers dies s'analitzarà quin serà el paper i la funció del PDeCAT en un Govern on el PDeCAT no està. En tot cas, la decisió d'avui ens reafirma que el PDeCAT té projecte de futur i que estarà en les properes eleccions. I ho farem d'una forma positiva i dirigint-nos a la ciutadania catalana", ha dit.

ÀNGELS CHACÓN

Sobre la decisió del canvi que afecta a Chacón, Solsona ha sostingut que aquest cessament "solament es pot entendre per motius polítics, de fet per militància política".

"Sabem per què s'ha cessat la consellera Chacón, per exemple? Vostès ho saben? Nosaltres no. Amb aquesta pregunta tan simple és amb la qual intentem articular i cercar els perquès", ha afegit.

Contador