Actualitzat 27/04/2021 13:37 CET

El PDeCAT proposa recuperar una secretaria general executiva i empoderar el Consell Nacional

El coordinador de l'assemblea nacional del PDeCAT, Genís Boadella.
BARCELONA

Contemplen obrir-se a altres forces municipalistes de cara a les eleccions del 2023

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El PDECAT proposa recuperar la figura d'una secretaria general de caràcter executiu, amb una presidència més representativa i institucional, i donar més poder al Consell Nacional per facilitar la participació dels associats i per adaptar-se millor a l'actualitat.

Així ho ha explicat el coordinador de l'assemblea nacional extraordinària que el PDeCAT celebrarà el 15 i 16 de maig, Genís Boadella, que ha afegit que tindrà el lema 'Hi érem. Hi som. Hi serem' perquè volen demostrar que "el partit està viu, continua funcionat i té la voluntat de continuar sent el partit polític de centre independentista del país".

La nova estructura del partit es recull en la ponència organitzativa que es votarà en l'assemblea, i hi ha temps fins al 6 de maig per presentar les esmenes que es considerin oportunes.

El partit, que actualment presideix David Bonvehí, planteja una reestructuració que mantindria aquest lloc, però les seves funcions executives les assumiria el futur secretari general, i es crearien sis secretaries més: d'Organització; d'Acció Política i Comunicació; de Política Municipal; de Pensament i Àmbits Temàtics; d'Associats i Simpatitzants i Participació, i d'Internacional.

A més, la secretaria general podrà habilitar una permanent per agilitzar feina, i la direcció passaria de 30 a 20 persones.

Quan li han preguntat per què recuperen un secretari general amb funcions executives, Boadella ha explicat que han fet balanç de la història i els antecedents polítics del PDeCAT i consideren que aquesta estructura "pot ser més àgil, funcional i òptima per al que s'acosta en el futur, i també per les dimensions del partit i l'actualitat política".

"El balanç de com ha funcionat fins ara el faran els associats en l'assemblea. Es farà balanç de si les coses han funcionat o no, i la millor manera d'organitzar-se de cara al futur", ha subratllat.

En la ponència també s'aposta per enfortir el paper del Consell Nacional en tot el que és relatiu a les dinàmiques polítiques i electorals a més del que afecta òrgans com la comissió de claredat democràtica, econòmica o els reglaments de primàries i per elegir caps de llista.

Pel que fa al règim d'incompatibilitats, es mantenen, però amb una configuració i unes regles "més senzilles, àgils i clares", i en la ponència proposen recuperar la nomenclatura de 'congressos'.

De cara a les eleccions municipals del 2023, el PDeCAT, que sempre ha reivindicat el seu poder territorial, s'obre a acords amb forces polítiques municipalistes: "Fem aquest plantejament de suma, d'integració. Tenim la voluntat de fer aquest partit gran, i això es fa des de la generositat i buscant entendre's amb altres actors polítics", ha apuntat Boadella.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés