Publicat 14/6/2019 19:36:09 +02:00CET

El PDeCAT proposa als seus regidors dues fórmules per prometre el seu càrrec

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El PDeCAT ha proposat als seus regidors dues fórmules per prometre el seu càrrec en l'acte de jurament de la Constitució d'aquest dissabte, quan es constituiran els ajuntaments.

En un comunicat aquest divendres, el partit ha explicat que dona "llibertat" als seus regidors per prometre el seu càrrec com vulguin, però que ofereixen aquestes dues propostes.

En primer lloc, plantegen prometre "per imperatiu legal amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya", i expressar el seu suport i solidaritat amb els presos sobiranistes i els dirigents independentistes en l'exterior.

"Manifesto el meu ferm compromís amb la igualtat i la llibertat i declaro que continuaré fent feina en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada", han anunciat.

La segona es tracta d'una fórmula proposada per l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), que demana que els regidors independentistes prometin el seu càrrec comprometent-se amb la república catalana.

"Per expressió democràtica de la voluntat de la ciutadania manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada", expressa la segona opció.