Publicat 8/4/2019 13:51:22 +02:00CET

El PDeCAT a Pascal: "La nostra prioritat no són els partits, és el país"

JxCat plantejar "fins a l'últim moment" que Junqueras lideri una llista unitari
EUROPA PRESS

Nogueras diu que Pascal no els n'havia informat i assegura que no són un partit "sectari"

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha manifestat aquest dilluns el seu respecte per les declaracions de l'ex-coordinadora general del partit Marta Pascal, encara que li ha replicat: "La nostra prioritat no són els partits, és el país".

En roda de premsa, ha reaccionat així després que Pascal deixés la porta oberta a la creació d'un partit i afirmés que Catalunya "no es pot dirigir des de Waterloo", en allusió a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

"Respectem totes les posicions individuals; només faltaria. Per la nostra prioritat no són els partits, és el país. Ho hem demostrat amb generositat i coherncia", ha recalcat la també candidata de JxCat al Congrés.

Ha dit que Pascal no els havia informat que es publicarien les seves declaracions, i ha insistit que la prioritat del PDeCAT és guanyar les eleccions amb JxCat, donar suport als sobiranistes presos i als que es troben a l'estranger, i "denunciar les mentides, la manipulació i la repressió de l'Estat".

"SUMEM TOTS"

"Sumem tots: des de Waterloo, des de Soto del Real, des d'aquí i des de tots els espais en els quals es vulgui ajudar i aportar per avanar i aconseguir la independncia", segons Nogueras, i ha afegit que l'espai majoritari de la societat catalana és el que representa JxCat.

En preguntar-li si el PDeCAT emprendr accions contra Pascal, ha assegurat que no són un partit "sectari", i sobre si l'ex-coordinadora general podr mantenir el seu crrec de senadora per designació autonmica, ha apuntat que no han parlat d'aix.

També ha reivindicat que tots els passos que ha fet el PDeCAT han estat ratificats "per una mplia majoria dels associats" del partit.