El PDeCAT no acatarà "políticament" una sentència condemnatòria de l'1-O

Publicat 9/9/2019 16:02:23CET
El president del PDeCAT, David Bonvehí
EUROPA PRESS

Descarta posicionar-se sobre la possibilitat d'una vaga general com a resposta a la sentència

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit no podrà acatar políticament ni socialment una eventual sentència condemnatòria del Tribunal Suprem del procés sobiranista, i ha afirmat que "jurídicament dependrà de les defenses i dels afectats", en referència als líders independentistes jutjats.

En roda de premsa aquest dilluns, ha afirmat que la sentència "es traduirà en una resposta unitària de l'independentisme" en l'àmbit polític i social, i que són els perjudicats els que hauran de defensar-se en l'àmbit judicial, tot i que la seva formació considera que ha de ser absolutoria i respectarà el que facin els acusats.

Sobre una vaga general a Catalunya com a resposta a la sentència, Bonvehí ha dit que cal escoltar la societat civil, i que ni sindicats ni patronal han fet encara una proposta: "En aquests moments no n'hi ha cap. El partit no s'ha de posicionar si no hi ha proposta. Sense saber l'abast ni els terminis no tenim opinió encara".

UNITAT ESTRATÈGICA

De cara a les mobilitzacions de la Diada, el president del PDeCAT ha fet una crida a la unitat i, tot i reconèixer que hi ha diferents opinions sobre el procés independentista, ha subratllat que, en la situació actual, "la unitat estratègica és fonamental".

Ha opinat que les relacions entre el PDeCAT, JxCat i ERC "no han estat dolentes en els últims mesos", i que el nombre d'acords amb ERC és més alt que mai, ja que recorda que hi ha hagut acords estratègics a municipis i en entitats supramunicipals.

"Pot haver-hi hagut discrepàncies en qüestions del procés", ha reconegut, però ha destacat que la confiança segueix existint, i ha afirmat que en les últimes setmanes s'ha "reconfortat", segons ha dit.

En relació a les paraules de la dirigent d'ERC Marta Rovira sobre la possibilitat d'un nou referèndum, Bonvehí ha assegurat que respecta la seva postura i que, per tirar endavant la independència, s'ha de fer un referèndum recolzat per tota la ciutadania: "Mentre no hi hagi un nou referèndum ens hem de cenyir al mandat del poble", ha dit.

Preguntat per les declaracions de l'expresident de la Generalitat Artur Mas en què ha dit que no és el seu desig ser candidat a la presidència, Bonvehí ha defensat que és un referent del partit, que per ells mai ha marxat de la primera línia política i que la decisió de presentar-se "dependrà d'ell".