Publicat 1/7/2019 14:10:01 +02:00CET

El PdeCAT donarà suport a la decisió de JxCat sobre la investidura de Sánchez: "Encara queda temps"

David Bonvehí, PdeCAT
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del PdeCAT, David Bonvehí, ha manifestat aquest dilluns que respectaran i donaran suport a la decisió que prengui JxCat al Congrés sobre la investidura de Pedro Sánchez, deixant clar que "encara queda temps" per a la negociació.

Així s'ha manifestat en roda de premsa després que els presos de JxCat enviessin una carta la setmana passada als òrgans de direcció de JxCat apostant per l'abstenció en la investidura, posició que xoca amb el 'no' expressat fins al moment per les diputades Laura Borràs i Míriam Nogueras, al capdavant del grup.

"No vull fer una valoració del que opinin els presos respecte a la resta de diputats. Són companys meus de partit, i també membres del Congrés", ha subratllat Bonvehí, que ha cridat a seguir dialogant i a respectar les negociacions que s'estan duent a terme.

"El que hem descartat és donar suport a Sánchez, i a partir d'aquí esperem la proposta que facin els set diputats", ha afegit el president del partit, destacant que l'acord que aconsegueixin també tindrà molt en compte el que es debati a l'espai de coordinació de JxCat, on està l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont i l'actual, Quim Torra.

Segons Bonvehí, ha de sortir una posició consensuada del sí de JxCat al Congrés: "Per lleialtat ètica i per la dinàmica del nostre partit, és JxCat qui ha de prendre una decisió".