Publicat 11/5/2020 18:21:06 +02:00CET

El PDeCAT demana no entrar en una "ruleta de calendaris electorals" i dona suport a Torra

Solsona nega que s'hagi reprès la negociació per reordenar JxCat malgrat "algun contacte"

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha recordat aquest dilluns que la potestat de convocar eleccions és competència del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha demanat als partits no entrar ara en una "ruleta de calendaris electorals".

"El que necessitem és no entrar en aquest debat, no és pràctic ni productiu", ha advertit en roda de premsa telemàtica, destacant que els ciutadans no estan preocupats ara per si hi haurà eleccions i sí per tenir un Govern que aporti solucions i afronti la crisi del coronavirus.

També ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, demani a Torra que tingui en compte la possibilitat de celebrar eleccions al juliol, davant el risc d'un repunt de la pandèmia a la tardor.

Segons Solsona, el que hauria de fer Iceta és treballar perquè s'apliquin mesurades de desconfinament "suficientment serioses i rigoroses" perquè no hi hagi hipòtesis de futurs rebrots i que això pugui condicionar o no la convocatòria d'eleccions.

ESTAT D'ALARMA

Sobre si el PDeCAT --que forma part del grup de JxCat-- s'obre a revisar el sentit del vot sobre l'estat d'alarma, Solsona ha rebutjat entrar en especulacions però ha afegit que "només es podrà plantejar una posició diferent" si hi ha devolució de competències.

A més, ha demanat tenir en compte la veu del territori a l'hora d'afrontar les noves fases de desconfinament que s'apliquin, i que el Govern modifiqui la Llei de Bases del Règim Local i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Arsal) perquè els ajuntaments puguin disposar de romanent i superàvits en l'actual context.

En preguntar-se-li si el PDeCAT recolzaria una comissió d'investigació al Parlament sobre la situació de les residències, Solsona s'ha mostrat a favor perquè "cal fer una anàlisi molt crítica dels apartats en què la gestió de la crisi ha evidenciat que les coses no s'han fet prou bé".

REORDENACIÓ

En relació a la reordenació de l'espai de JxCat, Solsona ha apuntat que hi ha hagut "algun contacte" però ha negat que s'ha reprès la negociació perquè ara estan centrats a sortir de la crisi sanitària.

"Encara que pugui haver-hi pressa o insistència perquè això sigui d'una altra manera, aquesta és la mirada que hem de tenir", ha sostingut.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Pablo Hasél, condemnat a sis mesos per agredir un periodista a la Universitat de Lleida

 4. 4

  El sindicat de Policia Jupol es querella contra Franco i Simón per la gestió de la pandèmia

 5. 5

  Coronavirus.- Grans empreses aposten per la sostenibilitat per a la recuperació industrial