Publicat 02/06/2021 18:46

El PDeCAT demana que l'ingrés mínim vital sigui compatible amb la prestació per fill i traspassar-lo a la Generalitat

Archivo - Arxiu - Dues dones i un nen dinen a casa seva a Madrid.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 2 juny (EUROPA PRESS) -

El PDeCAT ha registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats un paquet de 24 esmenes a la llei de l'ingrés mínim vital, en les quals proposen que l'ajut sigui compatible amb la prestació per fill a crrec i solliciten que se'n traspassi la gestió a la Generalitat.

"Defensar la compatibilitat de l'ingrés mínim vital amb la prestació per fill o menor a crrec i sollicitar que es traspassi la gestió a la Generalitat són els nostres principals objectius pels quals vetllarem durant les tasques parlamentries que ara comencen", ha afirmat el diputat de la formació al Congrés Genís Boadella.

Segons ha recordat el diputat del PDeCAT, el reial decret llei que regula l'ingrés mínim vital es va publicar en el BOE l'1 de juny del 2020 i el 17 de juny del 2020 es va convalidar i tramitar com a projecte de llei.

Malgrat aix, precisa que la Mesa del Congrés ha prorrogat successivament el termini de presentació d'esmenes, la qual cosa ha definit com "un autntic exercici d'obstrucció parlamentria per evitar que els grups facin les seves aportacions".

Boadella ha criticat que l'ingrés mínim vital ha tingut successives modificacions amb diferents reials decrets llei. "L'autntica millora de la llei la fan els grups parlamentaris, amb totes les seves aportacions a través d'esmenes i el contacte amb les entitats", ha precisat.

Al seu parer, el Govern espanyol "s'ha acostumat a legislar a cop de reial decret llei i hauria de comenar a escoltar més els altres partits, si vol teixir complicitats de cara al futur".

Entre les esmenes, el PDeCAT també proposa ajustar mitjanant coeficients la quantia de l'IMV al cost de la vida als diferents territoris de l'Estat; exigir com un obligació als beneficiaris, si no treballen i són majors d'edat o menors emancipats, que estiguin inscrits com a demandants d'ocupació; i incloure un complement de discapacitat del 22% de la quantia de lIMV que percep una beneficiari individual.

De la mateixa manera, la formació proposa, entre altres canvis, eliminar l'exclusió dels administradors d'una societat de rebre l'IMV, i modificar el trmit d'obtenció i presentació dels certificats d'empadronament, requerits per rebre l'IMV, substituint-ho, de la mateixa manera que passa amb la informació tributria, perqu l'Administració de l'Estat l'obtingui i verifiqui telemticament.

Actualment, segons indica el PDeCAT, es produeix una "indesitjada i innecessria" acumulació de sollicituds d'expedició dels certificats a les oficines del padró municipal de totes les corporacions locals.

Finalment, proposa que es financin les despeses de tramitació i gestió en qu han incorregut les corporacions locals, amb una dotació contemplada en els pressupostos generals de l'Estat, a través d'un fons específic destinat a sufragar les despeses de la gestió de l'IMV.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés