Constaten que en les dues últimes campanyes no han fet "despesa ni deute"
BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -
El PDeCAT convocarà una assemblea extraordinària al setembre per estudiar si continuen endavant amb l'activitat política o la tanquen després d'haver quedat fora del Parlament en les eleccions de 2021 i del Congrés aquest juliol.
Així ho han explicat fonts de la formació consultades per Europa Press, que han explicat que s'han pres aquest mes d'agost per reflexionar sobre què han de fer.
Malgrat recalcar que no tenen "cap pressa", concreten que tenen l'obligació d'analitzar com recondueixen la situació després dels recents resultats electorals.
"El partit ha de llegir molt bé les circumstàncies i motius dels resultats. Entenc que són múltiples factors i hem d'analitzar-los de cara al futur", afegeixen altres fonts, partidàries que el partit continuï avançant malgrat els mals resultats.
A més, recorden que tenen més de 200 regidors i una base de militants als quals han de donar explicacions i constaten que en les dues últimes campanyes no han fet "despesa ni deute".
PLA ECONÒMIC
"Caldrà veure com està econòmicament el partit", recalquen dirigents de la formació, que expliquen que després de les eleccions catalanes, el febrer de 2021, es va fer un pla econòmic per poder pagar al personal i als proveïdors i que s'ha anat complint, asseguren.
Malgrat no estar al Congrés ni al Parlament, reivindiquen que tenen alcaldes, regidors, representació a consells comarcals i a la Diputació de Lleida, un fet el qual consideren que demostra que el partit té el seu espai electoral.
També hi ha qui, més enllà de qüestionar que el partit es presentés a les generals i el discurs que es va fer, apunten que el futur del PDeCAT pot passar pel que ocorri en Junts, on conviuen una ala més pragmàtica amb una altra més rupturista.
EXECUTIVA
Sense dia fixat al calendari ni ordre del dia, està per veure si en l'assemblea de setembre s'abordaran canvis en la direcció del partit, que presideix David Bonvehí amb un caràcter més representatiu i institucional, i que té el secretari general adjunt, Marc Solsona, i al secretari d'Organització, Genís Boadella, com les seves majors cares visibles.
De fet, la nova direcció es va triar fa dos anys quan el PDeCAT va dur a terme una reorganització després de no haver aconseguit representació parlamentària en les eleccions catalanes de 2021.
GENERALS
El partit, que es va presentar com PDeCAT-Espai CiU a les generals amb una candidatura encapçalada per l'independent Roger Montañola, va perdre els quatre escons que tenia al Congrés per no aconseguir l'1% dels vots.
Així, van perdre la representació que van obtenir el novembre de 2019, quan van concórrer a les eleccions en coalició amb Junts i van aconseguir, entre tots dos, vuit diputats.
Després de separar-se dels de Carles Puigdemont, el PDeCAT es va quedar amb quatre escons i la Junta Electoral Central (JEC) li va atorgar la integritat dels drets electorals que compartien amb Junts.
Abans de l'inici de la campanya electoral, l'expresident de la Generalitat Artur Mas --associat del PDeCAT-- va defensar que el partit no havia de presentar-se a les generals, i l'actual líder de TriasxBarcelona, Xavier Trias, va deixar la militància l'octubre de l'any passat per sumar-se a Junts.