Publicat 10/7/2020 20:58:32 +02:00CET

El PDeCAT acusa Puigdemont de trencar "la paraula donada" i els acords sobre la marca JxCat

El president del PDeCAT, David Bonvehí, en roda de premsa el 30 de gener de 2020.
EUROPA PRESS - Archivo

Bonvehí anuncia que faran les "consultes oportunes" en el registre de partits

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha acusat aquest divendres a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont de trencar la "paraula donada" i els acords signats per fer-se amb el control de la marca de JxCat.

"Lamentem que aquest comportament i compromís no hagi estat assumit per totes les altres parts, trencant-se, no només amb la paraula donada, també amb els acords signats, i prescindint així de tots els principis de bona fe i confiança que han de regir el comportament ètic i polític", diuen en un comunicat.

Ho ha dit després que Puigdemont hagi aconseguit que el registre de partits del Ministeri de l'Interior acceptés un canvi i ara aparegui com a president de JxCat l'alcalde de Balenyà (Barcelona), Carles Valls, afí a l'expresident.

Bonvehí recorda que van signar un acord amb el president de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, pel qual "qualsevol canvi a JxCat havia de ser acordat i avalat també pel PDeCAT", circumstància que no s'ha produït, afegeixen.

Per això, anuncia que el PDeCAT farà les "consultes oportunes" en el registre de partits per saber sobre la base de quins documents s'ha efectuat aquest canvi.

També reitera que no es pot entendre JxCat sense el PDeCAT, tal com consta en tots els acords establerts fins avui, i defensa que el seu partit, en el marc de les negociacions per la reordenar l'espai, ha prioritzat "en tot moment la voluntat constructiva des del respecte i la major honestedat política en tota aquesta qüestió".