Publicat 13/12/2019 13:03:21 +01:00CET

El PDeCAT acorda "transitar" cap a una sola estructura a JxCat amb Puigdemont de líder

El president del PDeCAT, David Bonvehí, amb els membres de la direcció del partit.
EUROPA PRESS

Bonvehí descarta la dissolució però no concreta com avançar cap a una sola estructura

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha anunciat aquest divendres que han acordat "transitar" cap a JxCat amb la intenció d'evolucionar cap a una sola estructura, cosa que no implicaria forçosament la dissolució de la formació, sota el lideratge de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En roda de premsa amb els membres de la direcció del PDeCAT, ha explicat que portaran aquesta proposta al Consell Nacional que celebraran dissabte a Barcelona, on es debatrà l'encaix del partit en l'espai polític de JxCat, en el qual també hi ha la Crida Nacional per la República.

Segons Bonvehí, el partit aspira a ser una peça clau a JxCat, per la qual cosa han acordat transitar cap a aquest espai polític entès "com un projecte ampli", i es reafirmen en l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya i governar en les màximes institucions per aconseguir progrés social i econòmic.

"JxCat no pot ser possible sense el PDeCAT. No podem descartar cap fórmula", ha destacat Bonvehí, sense aclarir si l'aposta del partit passa pel fet que JxCat i la Crida assumeixin les estructures de la formació per evolucionar cap a una sola estructura.

"No som l'únic actor polític, però també tenim clar que JxCat només serà possible si el PDeCAT l'abandera i es posa al capdavant i és part del nucli i del futur", ha afegit el president del partit, que vol solucionar tan aviat com sigui possible l'encaix de tot l'espai, i ha deixat clar que no depèn només d'ells.

En ser preguntat si contemplen la dissolució del partit, ha advertit que si aposten per un projecte més ampli no poden dissoldre's, tot i apuntar que "no poden descartar cap fórmula", i creu que els associats tampoc no volen una escissió.

PAPER D'ARTUR MAS

Sobre el paper que hi juga l'expresident de la Generalitat Artur Mas, ha assegurat que comparteix la visió del PDeCAT i que compten amb la seva experiència: "És important i ens pot ajudar al fet que el nostre projecte sigui reconeixedor d'una banda important de la societat".

En el si del Consell Nacional de dissabte, també es valoraran els resultats del cicle electoral d'aquest any que, per a Bonvehí, han estat "positius" després del resultat que s'ha aconseguit.