Publicat 17/6/2019 19:21:26 +02:00CET

La patronal andorrana assumeix la presidència del Consell d'EmpresarisIberoamericans

La patronal andorrana assumeix la presidència del Consell d'Empresaris Iberoamericans
CEIB

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 17 juny (EUROPA PRESS) -

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha assumit aquest dilluns la presidència 'pro tempore' del Consell d'Empresaris Iberoamericans (CEIB), durant la XXX Reunió de Presidents d'Organitzacions Empresarials Iberoamericanes que se celebra a Ginebra, ha informat la patronal andorrana en un comunicat.

Andorra passa a liderar durant dos anys el CEIB perquè serà la seu de la XIII Trobada Empresarial Iberoamericà, que se celebrarà i coincideix amb la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que tindrà lloc el novembre del 2020, un dels esdeveniments internacionals més importants que ha acollit en la seva història.

El president de la CEA i des d'aquest dilluns de la presidència temporal del CEIB, Gerard Cadena, ha manifestat davant els seus homòlegs la importància de fer llaços comercials i de cooperació entre les patronals, i ha assegurat que els reptes de la comunitat iberoamericana són també els d'Andorra.

Ha recordat que la Cimera Iberoamericana d'Andorra se centrarà en la innovació i el desenvolupament sostenible, i en aquest sentit ha afirmat que la innovació ha de servir per "millorar la competitivitat dels sectors econòmics ja assentats".

Al seu torn, ha d'utilitzar-se per "obrir el camí cap a noves activitats que aportin més valor afegit", i que s'assumeixi des de la CEA la presidència 'pro tempore' del CEIB, una institució internacional formada per les 23 organitzacions empresarials més representatives d'Iberoamèrica, i és el principal interlocutor de les empreses davant dels governs, agents socials, econòmics i polítics.

100 ANYS DE L'OIT

La Reunió de Presidents d'Organitzacions Empresarials Iberoamericanes del CEIB té lloc aquest dilluns i dimarts a Ginebra coincidint amb la celebració del centenari de l'Organització Internacional del Treball (OIT), i del Fòrum de l'Organització Internacional d'Ocupadors.

En la trobada, els responsables de cada patronal analitzen i comparteixen la situació econòmica i empresarial dels seus països, així com els reptes als quals s'han d'enfrontar en l'actualitat i en un futur proper.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Assassinada una dona amb arma blanca al barri del Raval de Barcelona

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 5. 5

  Raimat i Sucs queden fora de les restriccions de confinament de Lleida