Publicat 13/12/2015 12:00

Un pastisser català crea un panettone d'oli d'oliva

Panettone de aceite de oliva
SABORS

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El pastisser català Miquel Saborit ha creat un panettone d'oli d'oliva que se suma als cinc "panettone d'autor" que havia realitzat fins ara: panses i fruita; xocolata i pera; panses, fruita i avellanes; pruna negra, i pistatxos i mel.

En declaracions a Europa Press, Saborit ha explicat les dificultats que comporta l'oli d'oliva per elaborar un panettone: "Havia de procurar que no perdés la forma ni l'estructura".

L'oli utilitzat va ser recollit en l'última collita, cosa que ha provocat que només es puguin comercialitzar 1.000 panettones en la campanya de Nadal, cosa que li treu importància perquè es tracta d'un nou producte que vol "desestacionalitzar-ne" el consum.

El pastisser ha assenyalat que tenia ganes d'usar l'oli perquè és un producte típic de la dieta mediterrània: "És el nostre greix", ha afirmat, en contraposició amb la mantega utilitzada tradicionalment.

L'oli permet que el panettone tingui un gust més salat i pugui combinar-se amb embotit en lloc d'acompanyament dolç, com tradicionalment es fa.

APTE DAVANT D'INTOLERÀNCIES

A més, Saborit destaca que el resultat final ha deixat un producte "molt apte per a totes les intoleràncies" alimentàries, amb l'excepció dels celíacs.

El producte forma part de la línia d'innovació Sabors de l'empresa Forn de Pa Saborit i té un preu d'entre 25 i 30 euros per quilo.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés