Publicat 05/07/2021 13:39CET

Partits catalans registren una proposta de llei per a un centre d'empreses i drets humans

El Parlament registra la proposta de llei per crear el Centre d'Empresa i Drets Humans
TAULA COLOMBIA (TWITTER)

Preveu multes de fins a 10.000 euros per a les companyies requerides que no cooperin

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

El PSC, ERC, Junts, els comuns i la CUP han registrat aquest dilluns una proposta de llei per crear el Centre Català d'Empreses i Drets Humans, un organisme públic, independent i amb pressupost propi per rebre i gestionar demandes de comunitats i persones afectades per l'actuació d'empreses catalanes.

Així ho han presentat representants d'aquests partits amb la Fede en una roda de premsa al Parlament, en la qual han intervingut la directora de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, Amaia García, i el president de l'Observatori DESC, Marco Aparicio.

Aparicio ha explicat que el centre tindrà control propi de les seves actuacions i que en la Junta de Govern titularan 11 membres per gestionar queixes sobre empreses amb domicili a Catalunya, "però també de les que actuen o tenen una activitat important en territori català".

Un cop rebudes les demandes, l'equip de treball haurà de fer un seguiment, avaluació i requeriment de col·laboració de l'empresa per aclarir la situació i, si l'organització no compleix amb les seves obligacions de cooperar, s'aplicarà un règim sancionador d'àmbit administratiu.

PENALITZACIONS DE FINS A 10.000 EUROS

Aquestes penalitzacions s'estimen de fins a 10.000 euros, tal com ha destacat Aparicio durant la seva intervenció.

García ha assenyalat que el centre també tindrà una actuació pionera en referència a les empreses transnacionals a Catalunya, "tal com demanen les Nacions Unides", i que vetllarà perquè no es generin impactes negatius als països més empobrits.

I ha afegit que, en l'últim any, s'ha treballat per crear el centre de manera que "actualment té el suport de 8.000 organitzacions socials i polítiques", entre les quals es troben els principals sindicats --CCOO i la UGT de Catalunya--.

Tots dos portaveus han agraït als grups parlamentaris que hagin donat suport un cop més a la proposta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés