Publicat 2/7/2020 19:10:47 +02:00CET

El Partit Socialdemòcrata d'Andorra acusa el Govern "d'enganyar" amb la quota de l'FMI

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, atén els mitjans de comunicació.
PARTIT SOCIALDEMÒCRATA

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Partit Socialdemòcrata d'Andorra --líder de l'oposició-- acusa el Govern "d'enganyar" en relació amb la quota per adherir-se al Fons Monetari Internacional (FMI), que l'Executiu va aprovar ahir dimecres i va assegurar que el cost seria de 4.677 euros anuals.

   Ha estat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, qui ha manifestat que "en política no tot s'hi val, hem de defensar les nostres propostes i les nostres idees, però el que no es pot fer, de cap de les maneres, és enganyar a la gent", recull el comunicat emès aquest dijous pel Partit Socialdemòcrata.

   "I més quan parlem de la nostra adhesió al Fons Monetari Internacional, accedir a l'FMI té un cost molt elevat pels ciutadans i té una sèrie de conseqüències que el Govern no està explicant", ha afegit López en aquest sentit.

   El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha alertat que el cost d'accés a l'FMI no serà de 4.677 euros com defensava ahir el ministre de Finances, Eric Jover, i el bloqueig de 266.500 euros.

   "Això no és veritat: la quota és de 101,6 milions, 75 milions dels quals estaran inutilitzats", ha assegurat el líder de l'oposició, que ha posat l'exemple del dipòsit en concepte de fiança que es fa quan es lloga un pis, per afirmar que no es podrà disposar d'aquests diners.

   En aquest punt, López ha assenyalat que "a Andorra hem estat discutint 300.000 euros per als autònoms, retallant ajudes socials; els diners que estaran bloquejats no es podran utilitzar per construir pisos socials, tampoc per pujar les pensions als avis ni per ajudar els empresaris que tenen un futur incert per culpa del Covid-19".

   Així, considera que el Govern hauria de fer l'esforç de "no a enganyar la gent maquillant la realitat, han d'explicar què guanyem entrant a l'FMI perquè la ciutadania puguem valorar si tenir 75 milions d'euros bloquejats és poc o molt".

   "Però això no ho fan, el que sí que fan és mentir al voltant del que suposa aquest ingrés", ha sentenciat el president del grup parlamentari socialdemòcrata.