Publicat 8/6/2019 16:32:27 +02:00CET

El partit de Merkel s'enfonsa en les enquestes enfront de l'ascens imparable dels Verds alemanys

Merkel honored by Harvard University
Rick Friedman

BERLÍN, 8 juny (EUROPA PRESS) -

La Unió Demòcrata Cristiana (CDU) de la canceller alemanya, Angela Merkel, ha aconseguit un nou mínim de popularitat seguint la trajectòria descendent dels últims mesos, malgrat els esforços de renovació, i enfront de l'auge del partit dels Verds, de nou primera força política segons un sondeig publicat aquest dissabte.

El sondeig registra dubtes entre la població sobre la possibilitat que l'actual coalició de Govern entre Merkel, el seu partit germànic de Baviera, la Unió Social Cristiana i els Socialdemòcrates pugui durar fins el 2021, l'any en què la canceller ha promès abandonar el poder.

Així doncs, la CDU registra en el sondeig de Forsa un 24 per cent de suport, dos punts percentuals menys que fa dues setmanes, per un 12 per cent dels Socialdemòcrates, empatats amb la ultradretana Alternativa per a Alemanya.

Els Verds han ampliat el seu avantatge sobre el partit de Merkel fins al 27 per cent, gràcies a l'impuls adquirit amb el seu extraordinari segon posat en les eleccions europees

"Els Verds s'estan beneficiant de la mobilització de vot, de l'autodestrucció socialdemòcrata i dels fallits esforços dels conservadors per bloquejar les seves polítiques mediambientals", ha explicat el director de Forsa, Manfred Guellner.

Ni tan sols Annegret Kramp-Karrenbauer, successora designada de Merkel, ha aconseguit revitalitzar la confiança en el partit. De fet, només un 19 per cent d'enquestats li donaria suport en vot directe en unes eleccions a la cancelleria.