Publicat 9/3/2019 10:47:27 +01:00CET

El Partit Conservador rebutja la proposta de Barnier per abandonar la unió duanera

Comisario europeo de Mercado Interior, Michel Barnier
EUROPA PRESS - Archivo

LONDRES, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

El Regne Unit no pot acceptar la proposta formulada ahir per la UE per sortir de la unió duanera perqu amenaaria la unitat del Regne Unit en tractar Irlanda del Nord de manera diferent, segons ha manifestat el president del Partit Conservador, Brandon Lewis.

D'acord amb la proposta del negociador de la UE, Michel Barnier, Irlanda del Nord hauria de romandre en l'rbita comercial de la UE per evitar la necessitat de realitzar controls duaners a la frontera amb Irlanda, membre de la UE.

En la prctica, aix suposa que, en el futur, Londres podria sortir de la unió duanera per Irlanda del Nord quedaria emmarcada en aquesta, una opció que ja va rebutjar Londres perqu, en la seva opinió, violava la sobirania territorial del país.

El francs ha informat els ambaixadors dels Vint-i-set sobre les converses en marxa amb Londres i que s'ha ofert el Regne Unit "una interpretació legalment vinculant" de l'Acord de Retirada.

"No hi haur acord que comprometi la unitat del Regne Unit", ha respost Lewis a la rdio de la BBC. "La proposta que Michel Barnier va presentar ahir faria perillar la fora que extraiem de la unió que formem", ha afegit.